Güneş şanssızlığı kırdı... Kariyerinde ilki gördü

Düzenleyen:
Güneş şanssızlığı kırdı... Kariyerinde ilki gördü

SPOR Haberleri

Apoletine şampiyonluğu da ekleyen Güneş, F.Bahçe’yi de övdü, Mustafa Denizli’ye mesaj yolladı, Trabzonlular’ın dualarını hatırlattı

Şenol Güneş… Türk futbolunun en kariyerli teknik adamlarından birisi. Dünya Kupası üçüncülüğünü yaşayan ve yaşatan teknik adam… Kulüp kariyerinde finalleri veremiyordu o şanssızlığını siyah-beyazlı kulüpte kırdı. Futbolculuğu döneminde kalecilik yapan 6 lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası, 6 Süper Kupa ve 3 Başbakanlık Kupası gören Güneş, Trabzonspor, Boluspor, Antalyaspor, Sakaryaspor ve Bursaspor’u çalıştırdı son durağı ise Beşiktaş’tı. Kariyerinde eksik olan kulüp şampiyonluğuydu onu da Beşiktaş’ta tattı. Güneş, Süper Lig’de şampiyonluk gören en yaşlı yerli antrenör olarak tarihe geçti.
40 yıllık Beşiktaşlı
64 yaşındaki tecrübeli teknik adamın sezon boyunca öne çıkan ve takdir gören özellikleri ise sönmüş yıldızlara özgüven vermesi, bitmiş görünen isimleri yeniden kazanması, kulübedeki isimleri küstürmeden hazır tutmasıydı. Bir anlamda herkesten üst düzey verim aldı, yöneticilerin deyimi ile 40 yıllık Beşiktaşlı gibi bir uyum sağladı. Futboldaki yönetim ayaklarını ve yan unsunları istemeyip her şey ile kendisinin ilgileneceğini söyledi ve takımla birebir iletişim kurdu. Onun deyimi ile Güneş herkese doğru, önemli olan yararlanmasını bilmekti ve birçok futbolcu da bu Güneş’ten olumlu anlamda nasibini aldı.
Mario Gomez yorumu
Güneş şampiyonluk sonrası Mustafa Denizli’nin ‘sisli hava’ sözlerini gönderme yapar gibi “Sis gördük, yağmur gördük, kar gördük, engel gördük ama devam ettik” dedi… Güneş Fenerbahçe’nin de iyi takım olduğunu belirtirken “Biz daha iyiydik” dedi ve şöyle devam etti: “Şampiyonluğun kırılma noktaları var. Tolgay ile Veli’ye çok üzüldüm. Gökhan’ın zaman zaman dalgalanmaları oldu. Cenk’in her maçta, ‘Beni al beni al’ diye bana hissettirmesi büyük bir iş. Gomez benim için çok önemli oyuncu ama ben, Serdar’ın Necip’in duygularını unutmam. Mario bize katkı yaptı ancak biz de ona katkı yaptık. Burada kalması kendisi açısından bir kayıp olmaz” 

Güneş şanssızlığı kırdı... Kariyerinde ilki gördü

6 sezon sonra gelen mutluluk
Ve Beşiktaş’ta hasret sona erdi… 2009-10 sezonuydu… Mustafa Denizli döneminde çifte kupa gelmişti. Yeni yerli bir teknik adam. Bu kez Şenol Güneş, Kartal’I mutlu sona ulaştırdı. Siyah-beyazlılar, 6 sezon aradan sonra şampiyonluğa ulaştı. 1959’da başlayan Türkiye’nin en üst düzey liginde 12. kez mutlu sona ulaşan Kartal; Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulunun 2002’de 1956-1957 ve 1957-1958 sezonlarında elde ettiği şampiyonlukları tescil etmesiyle Beşiktaş’ın toplam şampiyonluk sayısı 14’e çıktı.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...