Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki 161 milyon TL'lik fark!

Düzenleyen:
Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki 161 milyon TL'lik fark!

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, sezon başında futbol takımına 92 milyon Euro harcamasına rağmen şampiyon olamadı. Beşiktaş ise 44 milyon Euro'ya şampiyon oldu. Bu rakamlar ile 161 milyon TL daha fazla para harcayan Fenerbahçe, bu sene de şampiyon olamadı.

Fenerbahçe'de futbol takımına yapılan büyük yatırımlara rağmen kaçan şampiyonluğun üzüntüsü yaşanıyor. Sezon başında yaptığı transferlerle Spor Toto Süper Lig'in şampiyonluktaki favorisi Fenerbahçe, bitime 1 hafta kala şampiyonluğu ezeli rakiplerinden Beşiktaş'a kaptırdı. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde istediği sonuçları alamayan ve tüm dikkatini lige veren sarı-lacivertli ekip, burada da mutlu sona ulaşamayınca eleştiri oklarını üzerine çevirdi.

BİR SEZON İÇİN YAKLAŞIK 92 MİLYON EURO!

Sporx'in haberine göre; Sarı-lacivertli kulübün futbol takımına bir sezon için yaptığı 92 milyon Euro'luk yatırıma (bonservis+1 yıllık sabit ücretler) rağmen başarı gelmedi. Aziz Yıldırım ve yönetimi sezon başında Luis Nani, Robin van Persie, Simon Kjaer gibi yıldız isimleri takıma kazandırırken, yapılan tüm transferlerin bonservis bedellerine 42 milyon Euro harcandı.

Fenerbahçe, bazı transferlerin yıllık sabit ücretleri hakkında KAP'a resmi bir açıklama yapmazken, sarı-lacivertli kulübün oyunculara yaklaşık 50 milyon Euro ödeyeceğini başkan Aziz Yıldırım açıklamıştı. Aziz Yıldırım, kulübün temmuz ayı divan kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, ''Bu yıl bütün futbol takımına 47 milyon 305 bin Euro ödeyeceğiz'' şeklinde konuşmuştu.

BEŞİKTAŞ ŞAMPİYONLUĞU 44 MİLYONA KAZANDI!

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş ise, ezeli rakibinin aksine çok daha düşük bir harcama ile mutlu sona ulaşmayı başardı. Siyah-beyazlı kulüp bu sezon yaptığı transferlere yaklaşık 16 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Beşiktaş'ın 2015/2016 sezonu için oyuncuları ödemesi gereken sabit ücret miktarı ise yaklaşık 28 milyon Euro.

Şampiyon Beşiktaş, toplamda bu sezon futbola 44 milyon Euro harcama yaparak zafere ulaşmayı başarmış oldu.

 

 

Kaynak: Haberler

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...