Aycı: Avrupa Kupası seneye İstanbul’a gelecek

Düzenleyen:
Aycı: Avrupa Kupası seneye İstanbul’a gelecek

SPOR Haberleri

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Eurolague CEO'su ile Avrupa Basketbol Ligi finallerinin Türkiye'de yapılmasını ele aldıklarını belirterek, "Kupa seneye İstanbul'a gelecek" dedi...

FİKRET ÇENGEL BERLİN

Euroleague olarak bilinen Avrupa Basketbol Ligi'nin sponsoru olan Türk Hava Yolları (THY), 2017 finallerinin Türkiye'de yapılması için harekete geçti. Önceki gece finali oynanan ve Fenerbahçe'nin ikinci olduğu maçı, Berlin'de izleyen ve lige ismini veren THY'nin Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, "Kupa seneye İstanbul'a gelecek" dedi. Eurolague CEO'su Jordi Bertomeu ile görüştüklerini, Türkiye'nin finallerin oynanması için en güçlü ülkelerden biri olduğunu söyleyen Aycı, "Seneye finallerin İstanbul'da yapılmasını ele aldık. Kupa İstanbul'a gelecek" dedi. Bertomeu da, konu ile ilgili olarak 5 ülke üzerinde durulduğunu, bunların Sırbistan, Fransa, Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye olduğunu belirttiği açıklamasında, "Organizasyona ev sahipliği yapacak ülkenin tesisi olması çok önemli. Bunun yanı sıra ulaşım, otel ve uçak bağlantıları da karar verme sürecimizi etkiliyor. Karar konusunda acele etmiyoruz ama Türkiye finale ev sahipliği yapacak ülkelerin başında geliyor" dedi.
GELİRİMİZ HIZLI ARTIYOR
Maç sonrası açıklamalarda bulunan Jordi Bertomeu, basketbol gelirlerinin futbolun çok gerisinde olduğunu, bunu artırmak için çalıştıklarını belirterek; "THY, Doğuş gibi çok önemli global markalar bu spora destek veriyor. Fenerbahçe bu yıl 1.5 milyar avro kazandı. Şampiyon olsa 1 milyon avro daha kazanacaktı. Bu sezon gelirlerimiz 32 milyon avro oldu. Seneye bu rakam yüzde 50 artacak ve birkaç yıl içinde 100 milyon avroyu geçeceğiz. Avrupa'da yaşanan krize rağmen son 7 yılda yüzde 8 ile yüzde 12 arasında büyüme gösterdik" dedi. 70'ten fazla ülkede yayınlanan ligin odağında küresel markalar bulunduğunu, sponsorların gözünün bu ligde olduğunu anlatan Bertomeu, "Biz büyürken, şirketleri de büyütüyoruz. 32 milyon olan gelirimizin yüzde 40'ını sponsorlardan elde ediyoruz. Elde ettiğimiz gelirin yüzde 75'ini de kulüplere dağıtıyoruz" diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...