'Gökhan Töre Türkiye’nin en iyi oyuncusu'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Gökhan Töre Türkiye’nin en iyi oyuncusu'

SPOR Haberleri  / İHA

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Gökhan Töre Türkiye’nin en iyi oyuncusu. Sakatlığı beni çok üzüyor. Gökhan kaybetmeyi hak edecek bir oyuncu değil" dedi.

Şampiyonluğa ulaşan Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ndeki açıklamaları sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"EKONOMİK GÜÇ VE BASKI"

Geçmişte birçok takımı çalıştırdığının ve ilk şampiyonluğunu Beşiktaş ile yaşamasının sebebinin sorulması üzerine Şenol Güneş, "Ben daha önce de yapabilirdim. Ama bunun ekonomik tarafı var, camianın gücü var. Bu güçlerin en önemli tarafı Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş. Elinde en iyi oyuncusunu tutamayan kulüp kaybetmeye mahkumdur. Trabzonspor’dayken bunlar oldu. Biz ürettiğimizle yarıştık. Sonuç aldıkça daha iyisini istediğimizde başarısız gördüler. O günkü ikincilik de başarılıdır. 82 puan aldığım ikinci dönemde ilk yarı ikinci yarı arası kazandığım puanların farkı 6 idi. Belki burada bu şampiyonlukta geçmişe bakarak daha az çalıştım. Ekonomik güç ve baskı bunu etkileyebilir. Beşiktaş’ta bu var" diye konuştu.

"GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU"

Sezon başında Beşiktaş’a geldiği dönemle alakalı konuşan Güneş, "Haksızlığa uğradığınızda o yaptığınız doğruların hepsini görebilirsiniz. Şampiyonluk kupasını istediğimizi söylediğimizde Trabzonsporlular alınganlık gösterdi. Trabzonspor’un o dönemde hak ettiği kupayı alamadığını da söyledim ben zamanında. Biz bu sene gönüllerin şampiyonu aynı zamanda gerçek şampiyon olmak da istiyorduk ve bu da gerçekleşti" açıklamalarında bulundu.

GÜNEŞ, TAKVİYE İSTİYOR

Şampiyonlar Ligi’nde oynayacakları ve nasıl bir kadro yapılanması düşündüğüyle alakalı soruya Teknik Direktör Şenol Güneş, şu cevabı verdi:

"Şampiyonlar Ligi Beşiktaş’a yakışır. Oraya yakışır ve uygun olmak durumdayız. Savunmada takviyeye ihtiyaç var. Orta saha ve ileri de de ihtiyaçlarımız var ama aciliyet olarak defansa ihtiyacımız daha önemli. Gelecekle alakalı olarak gidecek ve gelecek oyuncular da olacak. Sezona girmeden kampa gitmeden bunların hazır olması gerekir. Kampta bunları halletmemiz gerek. Ama ülkemizde öyle bir şey oluyor ki bir anda hoca ve yönetim her an değişiyor. Transfer yapılması gerek. Hem yenileme hem de güçlenme adına. Bu projeleri devreye sokarken transfer tekniktir. Sonra ekonomik ve sonra da bu iş idaridir. Hepsi düşünülür, en son kararı başkan verir. Gelecek yıl ben burada kaldığım müddetçe Şampiyonlar Ligi’nde gruplardan çıkmayı istiyorum. Üst turlara çıkarsak mutlu olurum. Trabzonspor’da bu mutluluğu son anda yaşayamadım" açıklamalarında bulundu.

ÖMER HAYYAM HATIRLATMASI

Sezon devam ederken, Bursaspor maçının ardından Ömer Hayyam’ın bir sözünü basın toplantısında medya mensuplarıyla paylaşan Şenol Güneş’in bu paylaşımına yorum getirmesi istendi.

Deneyimli çalıştırıcı, "Bir şey yaşayınca sözler anlam teşkil eder. ’Yalan doğrudan kaçar, karanlık aydınlıktan kaçar. Güneş yalnız olsa da ışık saçar.’ Bakmayın burada kalabalığız bugün kaybetsek yalnızdık... Onları orada o dönemde de yapılan haksızlığı en masum şekilde aktarmaya çalıştım. Ayrıca üzüldüm de. Orada Bursa’da bana haksızlık yapıldı. O sözler de tam oturdu. Sadece benimle ilgili değil, camiayla da ilgili... Beşiktaş’ın sessizliği artık çok büyük ses getiriyor. Sanki Galatasaray - Fenerbahçe rekabetinde geride kaldı deniliyor. Buna ihtiyaç vardı. O dönemde hem kendim hem de takımım için çok da anlamlı bir söz olduğunu hissettim. Her geçen gün o sözlerin daha da anlamlı olduğunu düşünüyorum" dedi.

"GOMEZ NEYSE CENK ODUR"

Teknik direktörlük kariyeri boyunca birçok futbolcuyu parlattığının hatırlatılması üzerine Şenol Güneş, "Bu sadece benim işim değil. Herkesin emeği var. Önemli olan oyuncunun alması ve bizim de verebilmemiz. Bir oyuncu vardır ve kendiyle kavgalıdır. Bunları yakalamak yönetmek yarıştırmak kolay değil. Tek başına benim işim değil bunlar. Merkezde oyuncu vardır. Bugün Gökhan Töre Türkiye’nin en iyi oyuncusu. Sakatlığı beni çok üzüyor. Gökhan kaybetmeyi hak edecek bir oyuncu değil. Kerim; yetenekleri var ama çok eksiği var. Algılama ve uygulamada sıkıntı var. Ne zaman ne yapacağınızı bilmezseniz kaybedersiniz. Ben iyiyim diyen futbolcuyu da kaybedersiniz. Çocuklar şimdi daha iyi olmaya başladılar. Bizde yetenekli oyuncular var. Ben Kerim’i, Gökhan’ı daha iyi yapmak durumundayım. Ama ben değil onlar bunu istemeli. Cenk o performansla neden yedek kulübesindeyim deseydi kaybederdi. Gomez neyse benim için Cenk de odur. Türk oyuncular altyapıdan çok eksik geliyorlar" ifadelerini kullandı.

GOMEZ’İN GELECEĞİ HAKKINDA

Gomez’in Beşiktaş’ta kalıp kalmayacağıyla alakalı Güneş, "Gomez ile alakalı şu anda bir şey söylemek doğru değil. Oyuncu burada mutlu ve başarılı, niye gitsin? Gidecekse ya ekonomiktir ya da daha büyük bir kulübe gitmek istediği içindir. Bize gidecek denmedi. Buraya geldiğinde o iyi halde değildi. Kendisinin daha iyi kılacak bir takım varsa gider, yoksa ben onun gideceğini düşünmüyorum. Beşiktaş Şampiyonlar Ligi’ne gittiği sürece Beşiktaş ona zarar değil yarar verir. Gidecekse tercih hakkı var. Şu anda da başka takımda bonservisi. Kulübüyle konuşulur bu maç bitsin" ifadelerini kullandı.

OYUN SİSTEMİ

Futbolda savunma yapmanın kolay olduğunu vurgulayan Şenol Güneş, "Rakibe oyununu kabul ettirmiyorsan kazanma şansın zordur. Biz yetenekli ve ileride oynayan oyuncularımıza da savunma yaptırma anlamında önemli mesafe kaydettik. Savunma yapmayı övmek doğru değildir. Savunma yapıp oyunu bozmak ne kadar doğru. Savunmada bekleyip kazanan büyük takım görmedim" dedi.

TOLGAY VE VELİ’NİN DURUMU

Tolgay ve Veli’nin zor dönemlerden geçtiğini söyleyen deneyimli çalıştırıcı, "Tolgay zor bir sakatlık sonrası geri döndü. Ama zor bir sakatlık geçirdi. Onun için bu sene boşa geçti ama önümüzdeki seneye hazırlanacak. Veli de kendini toparlayamadı ama esas olan rekabetten doğan bir takımın nasıl bir takım olduğu. Burada en iyisi olacaksınız. Yedek kaldığınızda yıkılmayacaksınız. Böyle oyuncular var. Güçlü değilsen sen, ben seninle yarışamam. Sen Beşiktaş’ın değerli oyuncususun. Rekabet ve takım olmak önemli. Benim için Tolgay da Veli de kalırlarsa faydalı olacak oyuncular" şeklinde konuştu.

SOSA YÜKSELİŞTE

"Oynayan oyuncu görünüyor" diyerek açıklamalarına devam eden Güneş, "Sosa’nın Kayseri maçında o ikinci yarı yorulduğu dönemdeki hava topunu alıp gol pasını vermesi; aynı Sosa sezon başında nane molla veriyordu. Yani oyun olarak görüşlerim değişti ve oyuncularım değiştirdi bunu. Serdar’ın gözyaşı çok anlamlıydı mesela. Mustafa, Necip’in heyecanı... Tolgay’ın hırsı... Bunlar güzel şeyler. Bunlar bizi başarıya götürüyor. Görünen üzerinden muhakeme yapmak önemli değil. Benim için her oyuncu önemlidir. Hepsi dahil" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...