Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu

Düzenleyen:
Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu

SPOR Haberleri

Temsilcimiz Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar ligi play-off' maçlarında muhtemel bazı rakipleri belli oldu. Sarı-Lacivertlileri ilk turda Monaco ve Young Boys, ikinci turda ise Porto, M. City veya United gibi takımlar bekliyor.

Avrupa'da ligler birbiri ardına tamamlanırken, Şampiyonlar Ligi ön elemesinde karşılaşacak takımlar da belli oluyor. Süper Lig'de 2. olan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi play-off'unda seri başı olamaması kesinleşti. Fenerbahçe ilk turda seri başı olacak ancak sonrasında play-off'ta dev rakiplerden biri ile karşılaşacak. Fenerbahçe 3. ön eleme turunda seri başı olacak ve muhtemel 5 rakibinden ikisi belli oldu. Bunlar Monaco ile İsviçre temsilcisi Young Boys.

Fenerbahçe bu turu geçerse play-off'ta ise seri başı olmayacak. Şimdiye kadar bu tur için kesinleşen muhtemel rakipleri ise Porto, Villarreal ve Manchester City veya United. Premier Lig'de Manchester United'ın bir maçı eksik ama Manchester City'i geçip 4. olabilmesi için eksik olan maçını tam 18 farkla kazanması gerekiyor. Yani muhtemel rakipler listesinde Pep Guardiola'nın çalıştıracağı Manchester City'i şimdiden yazabiliriz.

FENERBAHÇE'NİN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Süper Lig'in 2015-­16 sezonunu ikinci bitirmesi kesinleşen Fenerbahçe önümüzdeki sezon 3. ön eleme turundan başlayacak. Ancak bu yıl önemli bir farklılık var. Geçen sene seri başı olamayan ve bu turda kurada Shakhtar Donetsk'i çeken sarı lacivertlilerin bu sefer ilk elemede seri başı olması kesinleşti. Bu turda seri başı olan 5 takım, seri başı olmayan 5 takımla karşılaşacak.

3. ön elemede seri başı olması kesinleşen takımlar

Shakhtar Donetsk (Ukrayna)
Ajax (Hollanda)
Fenerbahçe (Türkiye)

3. ön elemede seri başı olmaması kesinleşen takımlar

Monaco (Fransa)
Young Boys (İsviçre)

Diğer 5 ülkede takımların ligi bitirme pozisyonlarına göre, Fenerbahçe'nin diğer 3 muhtemel rakibi de belli olacak. Bu üçlü aşağıdaki 5 takım arasından gelecek.

Sparta Prag (Çek Cumhuriyeti)
Steaua Bükreş (Romanya)
Belçika ikincisi
Rusya ikincisi
Yunanistan ikincisi

Fenerbahçe 3. ön eleme turunu geçmesi halinde 4. ön eleme turuna yükselecek. Ancak temsilcimizin bu turda seri başı olma ihtimali bulunmuyor. Sarı lacivertlilerin eşleşmesi muhtemel 5 takımdan üçü kesinleşti. Aşağıda yer elen ekiplere ön elemeyi geçen 2 takım daha eklenecek.

Porto (Portekiz)
Manchester City (İngiltere)
Villarreal (İspanya)

ELEME MAÇLARI NE ZAMAN?

Sarı lacivertliler Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibini 15 Temmuz 2016 tarihindeki kura çekiminde öğrenecek. Kuraya seri başı olarak girecek Fenerbahçe, ilk maçını 26-­27 Temmuz tarihinde deplasmanda, rövanşı 2­3 Ağustos'ta İstanbul'da yapacak.

Eğer Fenerbahçe bu turu geçerse 4. ön eleme için kura çekimine 5 Ağustos'ta girecek. Bu aşama için ise maçlar 16­-17 Ağustos'ta İstanbul'da, 23-­24 Ağustos'ta deplasmanda olacak.

Temsilcimiz her iki turdan birinde elenmesi halinde yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek

 

Kaynak: Haberler

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...