Futbola ilgi artmazsa 400 milyon $ hayal

Düzenleyen:
Futbola ilgi artmazsa 400 milyon $ hayal

SPOR Haberleri

Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal, “Bugüne kadar Türk futboluna 4 milyar dolar para aktardık. Ancak futbola ilgi azalıyor” dedi.

FİKRET ÇENGEL İSTANBUL

Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal “Türkiye’de futbola ilgi azaldı. Rakamların Türkiye gerçeklerine yaslanması gerekiyor. Böyle giderse yeni yapılacak yayın ihalesinde 400 milyon dolara ulaşmak zor. Süper Lig maçları ortalama 8 bin kişiye oynanıyor. Bu İngiltere ve Almanya’da 40 binleri geçiyor. Futbolda sadece seyirci değil sponsor ilgisi de azaldı. İhalenin ocak ayında yapılması gerekiyor. Ancak henüz TFF mi yapacak, yoksa Kulüpler Birliği mi yapacak belli değil” dedi. 
SOYUNMA ODASI ÖNEMLİ 
Süper Lig’deki takımlara yayın gelirlerinden 2009-2010 sezonundan beri 4.6 milyar lira kaynak aktardıklarını dile getiren Ümit Önal, şu bilgileri verdi: “Yayın ihalesi sadece 90 dakika ile sınırlı kalmamalı. Özellikle soyunma odasına kameralar girmeli. Maç sonrası röportajlarda belirli futbolcular kamera karşısına çıkmalı. Dünyanın en pahalı liglerinde bu tür düzenlemeler yapılıyor. Biz de neden olmasın.” 
Türk futboluna 4 milyar dolar
Digiturk’ün 3 yıl önce TMSF’ye devredildiğini hatırlatan Önal şöyle konuştu: “Katarlı gruba satış için son iki aya giriyoruz. 1 milyar doların üzerinde bir satış olacak. Son dönemlerin en büyük yabancı medya yatırımı. Katarlı şirket Digiturk’ün yüzde 100’ünü alıyor. Şirketin sahibi aynı zamanda Paris Saint Germain Kulübü’nün sahibi Nasser Al-Khelaifi.” Süper  Lig’de yarışın kızıştığı dönemlerde gelirlerin arttığını vurgulayan Ümit Önal, “3.4 milyon abonemiz var. Bunun 1.5 milyonu futbol üyesi. 2012 sezonunda uygulanan ‘Süper Final’ döneminde reklam gelirlerinde zirve yaptık. Yeniden gündeme getirilebilir” dedi. 
DİGİTURK SADELEŞECEK
Tüketicilerin iptal süreçlerinden şikâyetçi olduğunu dile getiren Ümit Önal, “Bu konuda çok farklı çalışmalar başlattık. Şikâyetlerin biz de farkındayız. Paketlerde sadeleşmeye gideceğiz. Uzun süreli taahhütler ve eskiden kalan alışkanlıklar son bulacak. Sisteme giriş ve çıkışlar da daha kolay olacak. Üyeliklerde kaotik ortamı ortadan kaldıracağız” diye konuştu. 

beın, 1 milyar dolardan fazla ödeyecek

Digiturk İcra Kurulu Başkanı Ümit Önal, Digiturk'ün  1 milyar doların üzerinde bir rakama Katarlı BeIN Sports'a satış sürecine ilişkin, ''Şu an satışın tamamlanması için artık çok yakın bir zamandayız. Öyle zannediyorum satış konusunu organize eden TMSF satış gerçekleştiğinde kamuoyuna açıklama yapacaktır. Ama satış sürecinin tamamlanmasına çok yakınız diyebilirim'' dedi. 

4K yayına başlayacak

Digiturk kanalı İZ TV'de de 360VR kameralarıyla içerik üretmeye başladıklarını ifade eden Önal, gelecek sezon ayrıca 4K yayınına da başlayacaklarını açıkladı. Önal, her hafta bir futbol bir de basketbol maçını 4K teknolojisiyle internet ve uydu üzerinden izleyiciye ulaştıracaklarını dile getirerek, "Ürettiğimiz içerik SamsungStore'da yer alacak. Yani SamsungStore ile birlikte ortak içerik üretiyoruz. Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu'ya da Fenerbahçe'nin 4'lü finalin ilk maçında galip geldiği Laboral Kutxa maçında kaydedilen 360 VR görüntüleri özel gözlükle izlettik. Çok etkilendi ve Digiturk'e bu teknolojik hamle için teşekkür etti." dedi.

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...