3 büyüklerin 19 Mayıs mesajları

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
3 büyüklerin 19 Mayıs mesajları

SPOR Haberleri  / DHA

Galatasaray Kulübü, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Aziz Yıldırım 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için kutlama mesajı yayınladı.

Kulüplerin resmi internet sitesinde yer alan mesajlar şöyle;

FİKRET ORMAN

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 97. yılının coşkusunu yaşıyoruz...

Cumhuriyet'e yaraşır yepyeni bir neslin zihinsel ve bedensel eğitiminde, Türk sporunun gelişiminde daima Ata'sının hizmetinde olan camiamız için Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilen bugün, çok daha anlamlı ve gurur verici bir tarihtir.

Kurucularımızdan Ahmet Fetgeri Aşeni'nin 1935 yılında kulübümüz adına yaptığı önerinin kanunlaşması sonrasında "19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı" büyük bir coşkuyla, büyük bir onurla nesillerden nesillere kutlanmaya devam etmektedir.

1981 yılından bu yana "Atatürk'ü Anma Günü" olarak da kutlanan bu anlamlı günde; Türk gençliğinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlarken, Ulu Önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyoruz.

AZİZ YILDIRIM

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni tam bağımsız bir devlet, Türk Milleti'ni hür bir toplum yapan İstiklal Savaşımızın başladığı gün olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919'un 97. yıldönümünü yaşıyoruz.

Bu anlamlı günü Türk Gençliği'ne armağan eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor; Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.

GALATASARAY KULÜBÜ

Büyük Önder Atatürk, milli mücadelenin başlangıcı olması açısından büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihini Türk gençliğine armağan etmiştir. Atatürk'ün gençlere olan bu takdiri karşısında, Türkiye Cumhuriyeti'ni, çağdaş uygarlık düzeyine taşımak, birlik ve beraberlik düşüncesini gelecek kuşaklara aktarmak gençlerimizin en önemli görev ve sorumluluğu olmalıdır.

Bu bağlamda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının 97. yıldönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anar, başta gençlerimiz olmak üzere tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutlarız.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...