Aslan boşa attı

Düzenleyen:
Aslan boşa attı

SPOR Haberleri

Ligde beşincilik hedefleyen Cimbom’a Ankara’dan beklediği müjdeli haber gelmeyince Avrupa umutları kupaya kaldı

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray’ın bu sezon özelinde öyküsü yazılsa girizgah “Hep sonradan gelir aklım başıma hep sonradan sonradan” sözleriyle yapılırdı herhalde!... Süper Lig’in son haftasında sahasında Kayserispor’u ağırlayan Cimbom rakip fileleri 6 defa sallayarak gol şov yaptı; ama ne fayda... Bir kulağı da Ankara’da olan sarı-kırmızılılar maç sonunda Arena’nın çimlerine gömüldü. Osmanlı’nın galip gelmesiyle Galatasaray’ın 5’inclik hayali suya düştü. Sarı-kırmızılılar Avrupa Kupalarına katılım hakkı elde etmek için artık 26 Mayıs’ı bekleyecek. G.Saray, Türkiye Kupası Finali’nde Fenerbahçe’yi de deviremezse 2 yıl Edirne’den öteye gidemeyecek!.. Dün gece artık klasikleşen 4-2-3-1 formasyonuyla Kayserispor karşısına çıkan Galatasaray baştan sona maçın hakimi oldu. Sarı-kırmızılılarda açılışı 11’de Podolski yaptı. Sneijder’in şık ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Alman yıldız, penaltı noktası üzerinde sol ayağının dışıyla topu filelere gönderdi: 1-0
Aslan kaldığı yerden
Cimbom ilk golün ardından baskısını daha artırırken 26 sağ çaprazdan ceza sahasına giren Sinan Gümüş, topu sol ayağına alıp çok sert vurdu: 2-0. İlk yarının son bölümünde de oyun hakimiyetini rakibine vermeyen sarı-kırmızılılarda genç golcü Sinan bir defa daha sahneye çıktı. 45’te soldan ceza sahasına giren Podolski yerden Sinan Gümüş’ün önüne bıraktı. Sinan’ın sol ayağıyla top ağlarla buluşturdu: 3-0. İkinci devrede Aslan, kaldığı yerden devam etti. 58’de Bilal, ceza yayı içinden topla buluşup vuruşunu yaptı; top direğin içine çarpıp filelerle buluştu: 4-0. Galatasaray 62’de 5’inci golü bulurken imzayı bu sefer kaptan Selçuk attı. Yasin’in sağdan girip arkaya çıkardığı topu iyi takip eden Selçuk düzgün vurdu: 5-0. Karşılaşmada son sözü maçın yıldızı Sinan söyledi. 69’da Podolski son çizgiye inip yerden içeri çevirdi. Sinan bekletmeden vurdu: 6-0. +

Avrupa’ya kim nasıl gidiyor? 
∂ Süper Lig'den Avrupa kupalarına gidecek takımlar belli oldu. Sezonu şampiyon olarak tamamlayan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi macerasına grup aşamasında başlayacak. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön elemeden katılacak. Torku Konyaspor ligi 3. sırada bitirerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılım sağladı. 4. sıradaki Medipol Başakşehir ise lige 3. ön eleme turundan başlayacak. Osmanlıspor UEFA Avrupa Ligi’ne 2. ön eleme turundan start verecek.
∂ Galatasaray, kupa finalinde Fenerbahçe'ye yendiği takdirde, UEFA'dan aldığı 1 yıllık men cezasını dolduracak ancak bu sezon Avrupa'da yer alamayacak. Galatasaray'ın kupayı kazanması halinde bile Avrupa'ya Osmanlıspor gidecek. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...