Barcelona'dan, Arda Turan için 7 milyon euro...

Düzenleyen:
Barcelona'dan, Arda Turan için 7 milyon euro...

SPOR Haberleri

La Liga ekiplerinden Barcelona, Arda Turan'ın transferi için sözleşmesindeki madde gereği Atletico Madrid'e 7 milyon Euro daha ödedi.

 

Barcelona, A Milli Takım'ın yıldızı Arda Turan için eski kulübü Atletico Madrid'e 7 milyon Euro'luk ödeme yaptı. Bu ödemenin sebebi ise sezon başında iki kulüp arasında yapılan anlaşma

Sezon başında Barcelona, Arda Turan için 34 milyon Euro bonservis ödemişti. Ancak Atletico Madrid Kulübü, bu bonservis bedelinin üzerine bonus maddeleri koydurdu. Buna göre Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ya da yarı final yapması durumunda Katalan kulübüne 7 milyon Euro daha bonus ödeyecekti.

FİNAL İÇİN YETERLİ OLMAMIŞTI

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynama başarısı gösteren Barcelona, Atletico Madrid'le karşılaşmıştı. İlk maçta rakibine 2-0 yenilen Katalanlar rövanş maçından 2-1 galip ayrılmış ancak bu skor yarı final için yeterli olmamıştı.

BONSERVİSİ 41 MİLYON EURO'YU BULDU

Arda Turan için ödenen 34 milyon Euro, Türk bir futbolcu için ödenen en yüksek bonsevis bedeliydi. Milli futbolcu için ödenen 7 milyon Euro'nun ardından Arda'nın bedeli 41 milyon Euro'yu buldu.

La Liga'da şampiyon olan Barcelona, sezonun bitimiyle birlikte Atletico Madrid kulübüne 7 milyon Euro daha ödeme yaptı. Katalan kulübü, böylelikle Arda Turan için toplamda 41 milyon Euro ödeme yapmış oldu. Barcelona, milli futbolcu için Atetico Madrid kulübüne sezon başında da 34 milyon Euro ödeme yapmıştı.

 

Kaynak: Haberler

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...