Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ASGD'den Yılmaz Vural'a sert tepki!

Düzenleyen:
ASGD'den Yılmaz Vural'a sert tepki!

SPOR Haberleri

Adana Demirspor'un, Vartaş Elazığspor'a 3-2'lik mağlubiyetin ardından Yılmaz Vural’ın, Malatya Valisi ve TFF bölge müdürü Fahrettin Eserdi ile ilgili yaptığı sert açıklamalara Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Malatya Şubesi’nden (ASGD) tepki geldi.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Malatya Şubesi’nin ‘Vural’ın açıklamaları maksadını aşmıştır’ başlık yazılı açıklaması şu şekilde: 
“Elazığ’da oynayacağı Play-off karşılaşması için Malatya’da kamp yapmak isteyen Adana Demirspor’un, İl Spor Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararı üzerine şehrimizden ayrılmasıyla başlayan süreç bizleri bu açıklamayı yapmaya mecbur kılmıştır. Yaşanan gelişmeler kamuoyunun malumudur. Niyetimiz kimseyi suçlamak veya aklamak değildir. Önceki gün Elazığ’da oynanan Play-off yarı final ilk maçında Elazığspor, Adana Demirspor’u 3-2 mağlup etmiş ve maç sonrası Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural düzenlenen basın toplantısında Malatya kamuoyunu hedef alan açıklamalarda bulunmuştur. Oldukça sansasyonel geçen teknik adamlık kariyerine Malatya’da başlamış, Malatyalılar tarafından hep sevgiyle anılmış bir ismin yaşanan olayın mahiyeti ne olursa olsun, şehrimizin kurum ve dernekleriyle ilgili bu açıklaması bizleri üzmüştür. Çizgisi, bilgisi, başarıları ve yaşamıyla Türk futbolunda mihenk taşı olmuş bir ismin 3-2’lik mağlubiyetin ardından Malatya Valisi başta olmak üzere, TFF Bölge Müdürlüğü, Yeni Malatyaspor Kulübü, Malatya Emniyeti ve Taraftarlar Derneği’ne karşı sarf ettiği sözler Malatya spor camiasını derinden yaralamıştır. Aldığı mağlubiyetin üstünü örtmek için Malatya - Elazığ rekabetinin en hassas olduğu bir yerde bu suçlamalarda bulunmak en hafif tabiriyle maksadını aşmıştır. Devletin şanlı güvenlik güçlerini, valisini, Malatya’nın önemli değerlerini Türkiye’nin her köşesinde yaşanabilecek bu gelişmelerden dolayı aşağılar derecede hedef almak Yılmaz Vural’ın haddi değildir. Keşke, Türk sporunda söylediği her söz manşet olan Yılmaz Vural, 23 Nisan’da Adana’ya giden ve şehre alınmayan Malatya taraftarının seyahat etme özgürlüğünün elinden alınmasıyla ilgili de aynı cesaret ve otokontrolsüz tavrı sergileyebilseydi. Futbol, bir günlük değildir. Alınan mağlubiyetler ya da galibiyetler gelir geçer ancak verilen mesajlar kalıcıdır. Bunca tecrübesi olan bir teknik adamın kaybetme psikolojisine Malatya’yı kurban etmesini kınıyor ve kendisinden antrenörlük hayatına başladığı ilimizden özür dilemesini bekliyoruz.” 

 

Kaynak: Haberler

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...