UEFA sopası

Düzenleyen:
UEFA sopası

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin 7.5, Trabzonspor'un ise 2 milyon avro UEFA katılım gelirine tedbir koyuldu. İki kulübün Avrupa kupaları kadrolarına kayıt ettireceği oyuncu sayısına da kısıtlama geldi

Sezonu hayal kırıklığı ile kapatan Fenerbahçe ve Trabzonspor'a bir darbe de UEFA'dan geldi. Yapılan açıklamada, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Komitesinin, Fenerbahçe'nin 7,5, Trabzonspor'un ise 2 milyon avroluk Avrupa kupalarına katılım gelirlerine tedbir koyduğu bildirildi. Fenerbahçe'ye verilen cezanın 2 milyon avroluk kısmının bu sezondan başlayarak, doğrudan kesileceği, kalan 5,5 milyon avronun ise kriterlerin yerine gelmesi durumunda alınmayabileceği belirtildi. Trabzonspor'un 2 milyon avro cezasının 1 milyon avroluk kısmının, UEFA organizasyonlarından elde edeceği gelirden alınacağı vurgulandı. Kalan 1 milyon avronun ise kriterlerin yerine getirilme durumuna bağlı olarak tahsil edilmeyebileceği belirtildi.
Borçlanma taahhütleri var
Komite ayrıca iki kulübün Avrupa kupaları kadrolarına kayıt ettireceği oyuncu sayısına da kısıtlama getirdi.Fenerbahçe ve Trabzonspor 2016-2017 sezonu için kadrosuna 22'şer, 2017-2018 sezonu için 23'er futbolcuyu kaydedebilecek. Bu kısıtlamanın, kriterlerin yerine gelmesi durumunda 2018-19 sezonunda kaldırılacağı kaydedildi. Ayrıca Finansal Kontrol Komitesi ile yapılandırma anlaşması imzalayan Fenerbahçe, 2016 yılı sonunda azami 30 milyon avro, 2017 yılı sonunda 20 milyon avro, 2018 yılı sonunda ise 10 milyon avro hesap açığı vermeyi taahhüt etti. Trabzonspor'un ise 2016 yılı sonunda 20, 2017 yılı sonunda ise azami 10 milyon avro açık vermeyi taahhüt ettiği bildirildi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...