Galatasaray'da düğüm 26 Mayıs'ta çözülecek!

Düzenleyen:
Galatasaray'da düğüm 26 Mayıs'ta çözülecek!

SPOR Haberleri

Türkiye kupası finali’ni F.Bahçe ile Antalya’da oynanacak olan Galatasaray’da birçok belirsizlik netleşecek. Teknik Direktör konusu, yıldızların geleceği ve transfer politikası maçın sonucuna göre değişecek.

Kader günü 26 Mayıs... Galatasaray’da herkes işte bu tarihe kilitlendi. Ligi 6. sırada bitirerek Avrupa’ya katılım hakkı elde edemeyen G.Saray’da, F.Bahçe ile oynanacak olan Türkiye Kupası finali, birçok konuyu netleştirecek. Galatasaray’da yönetimi de, futbolcusu da, genel kurulu da bu 90 dakikaya kilitlendi. Finalin sonucu ise Galatasaray’da her cephede birçok ismin kaderini ve kararını tayin edecek. Kupa finali Galatasaray’da yanıt bekleyen soruların, belirsizliklerin netleşmesini sağlayacak.

İşte 26 Mayıs’a göre şekillenecek konular

YILDIZLARIN GELECEK PLANLARI VE SON KARARLARI

TÜRKİYE Kupası’nı kazanan taraf Fenerbahçe olursa Galatasaray Avrupa’ya katılım hakkı elde edemeyecek. Ve sarı kırmızılı takım 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek. G.Saray’ın Avrupa arenasından 2 yıl uzak kalması halinde ise Cimbom’un yıldızlarının ayrılık ihtimali gündeme gelecek. Muslera, Podolski, Sneijder gibi isimlerin bu gelişme halinde gitme ya da transfer tekliflerini değerlendirmeyi düşünebileceği, ihtimaller arasında ve yönetimde de konuşuluyor. Sarı kırmızılılar bu konuda bekleyişte...

TRANSFER POLİTİKASI VE GÖRÜŞMELER SEKTEYE UĞRAR

GALATASARAY Yönetimi kadrosuna 1 yıldız golcü olmak üzere en az 5 takviye yapmayı planlıyor. Temasta olunan isimler de var. Ancak Avrupa’dan 1 değil 2 yıl uzak kalınırsa yıldız futbolcuları Galatasaray’a getirmek çok güç hale gelecek. Cimbom’un eli zayıflayacak. Transfer politikası da değişime uğrayacak.

MALİ AÇIDAN BÜYÜK DARBE DEMEK!

FFP kriterleri kapsamında UEFA’dan 1 yıl men cezasının yanı sıra kadro planlaması olarak da 65 milyon Euro bütçe kısıtı konulan Galatasaray, kupayı kaybı halinde Avrupa kupaları gelirlerinden 2 yıl mahrum kalacak. Bu da Galatasaray ekonomisinin bozulması anlamına gelecek. Düşünün ki Galatasaray son 2 sezonda Şampiyonlar Ligi’nden minimum 25 milyon Euro gelir elde etti. Ve ona ragmen mali tablo bu halde.  Avrupa’dan 2 yıl uzak kalınması Galatasaray’a mali ve gelir açısından büyük darbe demek.

TEKNİK ADAM KONUSU DA NETLEŞECEK

GALATASARAY’daki en büyük soru işareti, takımı önümüzdeki yıl kimin çalıştıracağı... Yabancı teknik adamlar da Galatasaray ile masaya oturmak için önce sarı kırmızılı takımın durumunun netleşmesini bekliyor. Bu yüzden de kesin ve net bir adım atılamıyor. Yönetim de bu sonuca göre planlama yapıp teknik adam profili ve bütçesini oturtacak. 2 yıl uzak kalınırsa dünya çapında hocaları almak zorlaşacak.

GENEL KURUL VE MUHALİFLER DE BEKLEYİŞTE

GALATASARAY’ın bu sezon futboldaki tek tutunacak dalı olan Türkiye Kupası’nın kaybedilmesi halinde genel kuruldaki muhaliflerde sesini yükseltmeye hazırlanıyor. Sebebi ise Avrupa’dan 2 yıl uzak kalacak olan Galatasaray’ın mali açıdan zorlanacağı ve güçlü bir yönetim kurma istekleri. Finalden alınacak sonuca göre yönetim, taraftarın ardından genel kurul üyelerinin de ‘kongre’ baskısı ile karşı karşı karşıya kalacak. Başta eski başkan Prof. Dr. Duygun Yarsuvat olmak üzere muhalefet seçim yapılmasını isteyecek.


Kaynak: Hürriyet

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...