Tribünler yine boş kaldı

Düzenleyen: / Kaynak: Sabah
Tribünler yine boş kaldı

SPOR Haberleri  / Sabah

Spor Toto Süper Lig’de geride kalan sezonda tribünlerin doluluk ortalaması %28’de kaldı

Avrupa'da 2015-2016 sezonu sona ererken, ortaya çıkan tribün doluluk ortalamaları değişmeyen bir sonucu yine gözler önüne serdi. Süper Lig'de geride kalan sezonda, 493 bin 405 koltuk kapasiteli stadyumlarda toplam 2 milyon 578 bin bilet satılırken, tribünlerin doluluk ortalaması %28 oldu. Neredeyse dört koltuğun üçü boş kalan ligin bu tablosu, diğer ülkeler ile karşılaştırıldığında ise en kötülerden birisi oldu. Majör ligler ve Türkiye'de yer alan 116 takım içinde maç başına en fazla taraftarın geldiği takım Borussia Dortmund (81 bin 226) olurken, onu 78 bin 342 ile Barcelona takip etti. Süper Lig'in en yüksek taraftar ortalamasına sahip olan takımı Fenerbahçe ise 28 bin 857 ortalama ile ancak 46. sırada yer alabildi. Listede Galatasaray 66., Beşiktaş ise 70. sırada.

SON 13'te 11 TEMSİLCİ
Tribünlerini yeterince doldurmayı bir türlü başaramayan Türk ekipleri, performansları ile en alt sıralarda kendisine yer buldu. Lig ekipleri son 13 sıranın 11'ini alırken, son sırada 20 milyon nüfuslu İstanbul'un merkezi noktalarından birinde oynayan Kasımpaşa bin 852 ortalama ile yer aldı. Bu ekibi 2 bin 391 ile Akhisar takip etti.

Tribünler yine boş kaldı

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: Sabah
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...