Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Atletizmde 'Süper Lig' heyecanı başlıyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Atletizmde 'Süper Lig' heyecanı başlıyor

SPOR Haberleri  / AA

Atletizmde sezonun en iyi takımlarını belirleyecek Turkcell Süper Lig yarışmalarında, 1. Kademe yarın Mersin'de başlıyor.

Nevin Yanıt Atletizm Pisti'nde 2 gün sürecek yarışmalarda, kadınlar ve erkeklerde 8'er takım, puan toplayacak. Finalleri 3-4 Eylül'de İstanbul'da yapılacak yarışmalar sonunda, en çok puanı toplayan takımlar, 2015-2016 sezonu şampiyonu olacak, son 2 sırada yer alan 4 takım ise küme düşerek gelecek sezon 1. Lig'de mücadele edecek. Şampiyon ekipler ayrıca gelecek sezon Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'na katılmaya hak kazanacak.

Yarışmalara, geçen sezon Süper Ligi ilk 6 sırada tamamlayan takımların yanı sıra,1. Lig'de ilk iki sırayı alarak Süper Lig'e terfi eden bayan ve erkek takımları olmak üzere toplam 16 takım katılacak.

Süper Lig yarışmalarında ferdi sporcular yarışmalara katılamayacak ancak milli takım belirleme, baraj geçme, rekor denemesi gibi gibi durumlarda teknik kurulun kararı ile ferdi sporcuların yarışmasına izin verilebilecek. Kulüpler, takımları adına her branşta 1 sporcu yarıştırma hakkına sahip olacak ve bir sporcu bayrak yarışmaları hariç en fazla 2 branşta yarışabilecek.

Süper Lig'de geçen yıl erkeklerde ENKA Spor, kadınlarda ise Fenerbahçe şampiyonluğa ulaşmıştı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...