Fenerbahçe'de Sow planı

Düzenleyen:
Fenerbahçe'de Sow planı

SPOR Haberleri

Finansal Fair Play anlaşması nedeniyle UEFA'nın takibinde bulunan Fenerbahçe, Robin Van Persie ve Nani'yi takımdan göndererek Sow'u kiralık olarak kadroya katmanın planlarını yapıyor.

Fenerbahçe, Nani ve Van Persie'nin takımdan ayrılma olasılığına karşı şimdiden harekete geçti. Sarı lacivertli takımda Sow ismi yeniden gündeme geldi. Senegalli yıldız, "İsterseniz hemen gelmeye hazırım" diyerek yönetime haber yolladı.

5-6 MİLYON EURO'LUK YILDIZLAR...

UEFA'nın, finansal fair play kapsamında harcamalarına kısıtlama getirip, 7.5 milyon euro'luk UEFA katılım gelirini bloke ettiği Fenerbahçe, artık gelir-gider tablosunda denklik oluşturmak zorunda. Kısıtlama nedeniyle bütçedeki küçülme, en büyük gider kalemi olan transfer harcamalarını da ister istemez vuracak. Nani ve van Persie gibi yıllık 5-6 milyon euro ücret alan yıldızlar da kulübün sırtına kambur olacak. Ancak her iki yıldız takımdan ayrılma yönünde mesajlar veriyorlar. Çin'den alıcısı olan Nani'ye Everton da talip. Van Persie ise Lazio ile flört ediyor. Nani'nin kontratında "8 milyon euro'ya serbest kalır" maddesi var.

NANI - VAN PERSIE SATILIĞA ÇIKTI

Van Persie giderse de en az 5-6 milyon Euro gelir getirecek. Nani ile RvP'nin ayrılmaları F.Bahçe'ye en az 13-14 milyon Euro kazandıracak. Bu oyuncuların Çin'e gitmesi geliri katlayacak. 10 milyon Euro'yu aşan yıllık gelirleri de cepte kalacak. Nani ve Persie'nin gitme olasılıklarına karşı B planı ise hazır: Moussa Sow! Geride bıraktığımız sezonun başında Dubai ekibi Al Ahli'ye satılan oyuncuya haber bile uçuruldu. Sow'un dönmeye can attığı, "İlk uçakla gelirim" dediği kaydedildi. Ancak Al Ahli, bonservisine 17 milyon Euro ödediği Sow'u ucuza bırakmak istemez. Sow için kiralık formülünün de gündemde olduğu öğrenildi.

"KALBİM HER ZAMAN FENERBAHÇE'DE"

Sow'un devre arasında da F.Bahçe'ye geri dönmesi gündeme gelmiş, Senegalli oyuncu bu yöndeki dedikoduları, "Evet, bu doğru. Benim kalbim her zaman Fenerbahçe'de" diye yanıtlamıştı. Al Ahli kulübü yetkilileri de Sow'un İstanbul'a dönmek için can attığını duyurmuştu. Sow, şampiyon olan Al Ahli'ye 24 lig maçında 13 gollük katkı yaptı.


Kaynak: Fotomaç

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...