Gol de var umut da

Düzenleyen:
Gol de var umut da

SPOR Haberleri

Kane'nin ofsayt golüyle geri düşen ay-yıldızlı takımımızda Hakan Çalhanoğlu Ada ekibine siftah golümüzü attı. Son sözü Vardy söyledi

Murad TAMER - EURO 2016 hazırlıkları kapsamında İngiltere ile karşılaşan A Milli Futbol Takımımız mücadeleden 2-1 mağlup ayrıldı. Milliler ilk yarıda güzel bir oyun sergilemesine rağmen ikinci devrede tutuktu. Sahaya 4-2-3-1 dizilişiyle çıktı ay-yıldızlılar. İngiltere henüz 3. dakikada golü bulurken, Harry Kane ağları bulan şutunda önce en az 1 metre ofsayttaydı. Moralini bozmadı milliler. Ozan Tufan ve Cenk Tosun eşitlik sayısının sinyallerini verdi. Sonunda yıllardır beklediğimiz golü 14'te Hakan Çalhanoğlu attı. Tarihimizde ilk defa İngiltere ağlarını sarsarken, golün organizasyonu defalarca izlenecek cinstendi. 

İlk yarıda nefes aldırmadık
Eşitliğin ardından oyunun kontrolü tamamen ay-yıldızlılardaydı. Bu sezon Premier League'i sallayan Leicester City ve Tottenham ağırlıklı genç kadrosuyla maça çıkmasına rağmen alışıldık temposundan uzaktı İngiltere. Ay-yıldızlıların sahanın her bölümünde alan daraltmasının bunda payı büyüktü. Gökhan-Topal-Hakan Balta-Caner savunma dörtlüsü ilk yarı boyunca hatasızdı. Ozan Tufan ve Selçuk İnan hem ileri hem de geriye başarıyla destek verirken, Çalhanoğlu, Oğuzhan, Volkan Şen ve ileride Cenk Tosun rakip yarı alanda nefes aldırmadı İngilizlere.

Kane penaltıyı kaçırdı
İkinci yarının başında Cenk Tosun'la üst üste iki defa gole çok yaklaştık. Fatih Terim 69'da Caner-İsmail, Oğuzhan-Mahmut değişikliklerini yaptı. İngilizlerin hiç gol atacak hali yokken Mehmet Topal kaptırdığı topun ardından Vardy'yi indirince hakem Deniz Aytekin beyaz noktayı gösterdi ama Premier Ligin gol kralı Kane topu auta atarak penaltıyı kaçırdı. Maçın son bölümünde millilerin topu tutmakta zorlandığı gözlendi. İngiltere 83'te Vardy ile öne geçerken Vollkan ve İsmail'in anlaşmazlığı gole sebep oldu. Çalhanoğlu'nun yerine giren Olcay'ın 90+3'teki şutunu kaleci Hart son anda kornere çelince sahadan mağlup ayrıldık. Milliler İngiltere'ye 2-1 kaybetse de ilk yarıdaki oyunuyla EURO 2016 için umut verdi.

Önce üzüldü sonra sevindi
Mehmet Topal dün stoperde elinden geleni yaptı ve İngiltere'nin tehlikeli ataklarında önemli müdahalelerde de bulundu fakat ikinci yarıda bu pozisyondaki hatası penaltıyla sonuçlandı. Vardy'yi on sekiz içinde indiren ve gelen penaltı kararıyla çok üzülen futbolcumuz, Kane'nin vuruşta topu dışarı atmasıyla rahatladı. 

11
İngiltere'yle tarihinde 11. defa karşılaşan Türkiye'nin rakibine karşı kâbusu devam etti. Bu 11 karşılaşmada 9. yenilgisini alan Türkiye, sadece 2 kez berabere kaldı.
 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...