Volkan Şen'e ağır ceza!

Düzenleyen:
Volkan Şen'e ağır ceza!

SPOR Haberleri

F.Bahçe'nin Braga maçında kırmızı kart gören Alper Potuk'a 3, tribüne gönderilen Vitor Pereira'ya da 1 maç ceza geldi.

M.EMİN ULUÇ

Tarih 17 Mart 2016, yer Braga... UEFA Avrupa Ligi son 16 turu maçında Portekiz temsilcisi Braga'nın karşısına çıkan F.Bahçe kelimenin tam anlamıyla hakem katliamına uğruyor. Hırvat düdük Ivan Bebek maç yönetme adı altında verdiği kararlarla sarı-lacivertli futbolcuları sahada kesip doğruyor. Vitor Pereira kenarda isyanlara kalkışınca tribünü boyluyor. İlk maçı 1-0 kazanan temsilcimizin rahat eleyeceği Braga, arkasına aldığı yanlı kararların sonucunda 4-1'lik galibiyetle tur atlıyor. Artık maçın sonuna doğru sarı-lacivertli oyuncular da çileden çıkıyor. Bu esnada bütün olumsuz şartlara rağmen profesyonel sakinlikte kalması gereken Volkan Şen gördüğü ikinci sarı kartın kızgınlığıyla Ivan Bebek'i ittiriyor. İşte UEFA dün bu hareketin cezasını ağır biçimde kesti. F.Bahçe ve Milli Takım'ın formda oyuncusu 31 Aralık 2016 tarihine kadar UEFA karşılaşmalarından men edildi. Volkan hakemi itmedi de adamı yaraladı sanki. Ama Avrupa futbolu patronunun affı yok, dedikleri dedik çaldıkları düdük. UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu bununla da yetinmedi. Volkan'ın yanı sıra aynı maçta rakibine yaptığı sert hareketten dolayı kırmızı kart gören Alper Potuk'a 3, teknik direktör Pereira'ya ise 1 maç ceza verdi. Ayrıca, sarı-lacivertli kulübe de 15 bin avro para cezası kesti. 
Federasyon telaşlandı
UEFA'nın F.Bahçe'ye gönderdiği ceza yazısında kullandığı, "UEFA karşılaşmaları..." ifadesi Türkiye Futbol Federasyonunda dün akşam paniğe sebep oldu. İki futbolcunun EURO 2016'da da forma giyememe ihtimali belirince UEFA'yla irtibata geçilmesine karar verildi. Fakat gece geç saatlerde sarı-lacivertli kulübe geçilen yeni yazıda, "UEFA karşılaşmaları..." ifadesi, "UEFA kulüp müsabakaları..." şeklinde revize edilerek tereddütler ortadan kaldırıldı. 

Ya sonrası?

Karardan etkilenenlerin ve disiplin müfettişlerinin UEFA Temyiz Organı’na başvurmaları mümkün; ancak başvuru cezanın uygulanmasını durdurmayacak. UEFA Temyiz Organı’nın kararı da UEFA Statüsü’ne göre bu olayda nihai karar olmayacak zira, şu anki haliyle Volkan Şen’in cezası CAS’ın yetkisi içerisinde. 

10 maç yok

Fenerbahçe’nin 31 Aralık 2016 tarihine kadar Avrupa’da 2 Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu, 2 Şampiyonlar Ligi Play-Off ve 6 Şampiyonlar Ligi gruplar maçı olmak üzere toplam 10 maç yapma ihtimali söz konusu. Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde veya Play-Off’larda elenmesi halinde dahi UEFA Avrupa Ligi’nde en az 6; en fazla 8 maç yapma durumu var. Yani Volkan Şen her halükarda Avrupa’da 10 maçta yer alamayacak. 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...