Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Hem Milli Takım’ın hem Galatasaray’ın başında olmalı'

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
'Hem Milli Takım’ın hem Galatasaray’ın başında olmalı'

SPOR Haberleri  / İHA

Galatasaray Kulübü eski yöneticisi Necati Demirkol, Ergin Ataman'ın Galatasaray'a kendi ismini altın harflerle yazdırdığını söyledi. Demirkol, Ataman’ın hem Galatasaray hem de Milli Takım’ın başında olması gerektiğini aktardı.

Galatasaray eski Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Necati Demirkol, İHA muhabirine özel yaptığı açıklamada, Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman’ın Avrupa’nın en iyi antrenörlerinden biri olduğunu söylerek, Ataman’ın A Milli Basketbol Takımı’nın başında olmasının ülkenin menfaatine olduğunu dile getirdi. Demirkol ayrıca, Ataman’ın hem Galatasaray hem de Milli Takım’ın başında olması gerektiğini aktardı.

Galatasaray’ın bütçesi ile rakiplerinin bütçelerinin arasından çok büyük farklar olduğunun altını çizen eski sarı-kırmızılı yönetici, “Başarı değerlendirilirken eldeki bütçeyi baz almamız gerekiyor. Eldeki malzemeyi iyi kullanmak gerekiyor. Ergin hocamız Avrupa arenasında geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da özellikle Galatasaraylıları, Türk basketbolseverleri, tüm ulusumuzun göğsünü kabartmıştır” diye konuştu.

“HAKEMLERİN DAHA DİKKATLİ OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

Fenerbahçe ile oynanacak olan Spor Toto Basketbol Ligi Play-Off serisine de değinen Demirkol, “İki ezeli rakip bir seriye çıkacaklar. İki takım arasında bütçe olarak uçurumlar var. Rakibin bütçesi birkaç kat daha fazla. Bunu herkes biliyor. Ergin hocamızın liderliği, koçluğu, oyuna müdahaleleri serinin son maçına kadar devam edecektir. Sinan Güler ve aslan yürekli arkadaşlarımız mücadele edeceklerdir. Ben basketbolseverlerin güzel bir maç izlemesini temenni ediyorum. Karşılaşmalarda hakemlerin daha dikkatli olmasını temenni ediyorum. İki tarafın da buna ihtiyacı yok. Fenerbahçe’nin burada bir seyirci ve saha avantajı var. İnşallah sahaya dışarıdan müdahalelerin olmayacağı, hakemlerin de adaletli olacağı bir karşılaşma olur. İnşallah gülen taraf Ergin hocam ve Galatasaray camiası olur. Rakip de bir Avrupa şampiyonunu yenmenin hazzını tatmak isteyecektir” açıklamasında bulundu.

“KUPA GALATASARAY MÜZESİNE GİDECEK”

Galatasaray’ın zor bir süreçten geçtiğini dile getiren Demirkol, Fenerbahçe ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası finaline ilişkin ise, "Galatasaray çok büyük bir camia. Taraftarlar da Avrupa’nın en önemli taraftar gruplarından birisi. Ben kadromuza çok güveniyorum. Galatasaray bir kupa takımı. Müzesine bakarsanız geçmişte aldığı kupalara bakarsanız bunu çok rahat anlayabilirsiniz. Ben bu kupayı alacağımıza inanıyorum çünkü Galatasaray’ın ihtiyacı var. Galatasaray, ihtiyacı olduğu zaman arzu ettiği şeyi alabilen bir camia. Kupa Galatasaray müzesine gidecektir. Biz Avrupa vizesi alabilmek için mücadele edeceğiz. Kupanın da ayrı bir değeri var. Ayrıca ezeli rakibimiz ebedi dostumuz ile oynamanın da ayrı bir keyfi var. Sporcular yürekleriyle oynayacaktır. Kupayı alacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“ERGİN ATAMAN ADINI ALTIN HARFLERLE YAZDIRDI”

Demirkol, Galatasaray’ın her maçın favorisi olduğunu vurgulayarak, "Galatasaray olmadan Türk sporu düşünülemez. Galatasaray bugün Avrupa’da en önemli markadır. Camiamızla Avrupa arenasında olmadığımız bir dönem Türk sporunda bütün branşlarda başarısızlık getirir. Galatasaray bütün branşlarda Türk sporunun lokomotifi olmuştur. Galatasaray’ın bu dönemde çok başarılı olmaması Türk sporu için de bir handikaptır. Sağ olsunlar bu sene Ergin Ataman ve öğrencileri bize gurur yaşattılar. Büyük bütçelerle, çok büyük geniş kadrolarla başarı tabii ki daha rahat ve kolay. Ama bir laf da var; para ile saadet olmaz. Her şey para değil ama çok büyük bir uçurum var bu yıl. Dar bütçelerle Ergin Ataman kendi ismini Galatasaray’a altın harflerle yazdırmıştır” şeklinde konuştu.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...