Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016

Düzenleyen:
Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016

SPOR Haberleri

İstanbul Boğazı'nın serin sularında 26-29 Mayıs tarihleri arasında 30 ülkeden 100'e yakın teknenin katıldığı, ”Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016”'nın bu yıl 15'ncisi düzenleniyor.

Türkiye’nin yanı sıra dünyanın da sayılı etkinlikleri arasında bulunan ”Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016” için geri sayım başlarken, yarışma öncesi geleneksel olarak düzenlenen “Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası” devir teslim ile, yeni sahibini beklemek üzere, organizasyonda  muhafaza edilecek. Boğazın serin sularında  26-29 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 15.’si gerçekleşecek olan yarışa, 30 ülkeden 100’e yakın tekne,  kupayı evine götürmek için kıyasıya mücadele edecek.

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016’yı düzenleyen ORG Sports Management kurucusu Orhan Gorbon, ana sponsor Turkcell Platinum sözcüsü Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek, Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Serhat Belli, Hydros Trimaran Sözcüsü Thibault Tallieu ve geçen yılın şampiyon takımı Arkas Holding adına Arkas Spor Kulübü Yöneticisi Mert Oruz, “Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası”nı teslim almak ve muhafaza etmek için Feriye Palace’ta bir araya geldiler. 

Yelkenler Dolmabahçe Sarayı önünden start alacak

26-29 Mayıs tarihlerinde 4 gün boyunca sürecek olan etkinliğin ilk gününde yelkenler, Caddebostan’da antrenman yarışı yapacak. Bunun yanı sıra 27 - 29 Mayıs tarihlerinde ise yine aynı yerde şamandıra yarışları gerçekleşecek.
28 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek boğaz yarışında tüm yelkenler, Dolmabahçe'den başlangıç yaparak Anadolu Hisarı şamandırası ve Çırağan şamandırası arasındaki hatta dümen kıracak Çırağan Sarayı önünde yarışın tamamlanacağı etkinliğe, yerli ve yabancı toplam 1000 yelkenci katılacak.

En güzel izleme noktaları 

Beşiktaş sahili-Ortaköy Meydanı, Akıntıburnu-Arnavutköy ve Aşiyan yarışın en iyi takip edilebileceği lokasyonlar olarak dikkat çekecek. 

Dünya hız rekortmeni Boğaz’da

15 metrelik trimanlarıyla ardı ardına dünya rekorları kıran Hydros ekibi de Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın bu yılki konuğu olarak törene katıldı. Dünyaca ünlü yelkenci Jérémie Lagarrigue’in dümenciliğini üstlendiği Hydros, ulaştıkları 31,46 knot’la dünyanın en hızlı yelkenli teknelerinden biri. Hydros, 28 Mayıs’ta Boğaz sularında Turkcell’in 4.5G yelkeni ile şov yapacak. 28 Mayıs günü yarışa özel yelkenlilere açılan İstanbul Boğazı ise ilk kez böyle bir tekneye de ev sahipliği yapmış olacak.

Gümüş Kupa Evine Geri Döndü

2002 yılından bu yana gerçekleştirilen Bosphorus Cup yarışlarının belki de en önemli değeri, Türk tasarımcı Can Yalman’ın tasarladığı 7 kg ağırlığındaki gümüş kupa... Her sene genel klasman 1.’sinin sahip olduğu, Kapalıçarşı’da gümüş ve kristal malzemelerle üretilen eşsiz kupa, bir sene boyunca kazanan ekipte kalıyor. Geçen yarışın 1.’si Arkas Flying Box teknesi, bir yıl boyunca İzmir Arkas Spor Kulübü tesislerinde sergiledikleri bu özel kupayı, yarış öncesi yeni sahibi için tekrar organizasyona teslim etti. 

Spor Turizminin Can Damarı

Anlamlı törende konuşma yapan, spor pazarlamasının yanında profesyonel yelkencilikle de ilgilenen Orhan Gorbon, Turkcell Platinum Bosphorus Cup ile dünyaca ünlü bir marka oluşturduklarını belirtirken “Dünya standartlarında olan Turkcell Platinum Bosphorus Cup, İstanbulluları yelken sporuyla buluştururken şehri de dünyaya tanıtmak için önemli bir görev üstleniyor. İstanbul Boğazı, kıvrılma açısının yanı sıra coğrafik konumunu açısından da spor turizminin can damarı.. Bu anlamda izlemesi son derece keyifli olan bu büyük yarışı, İstanbul Boğazı'nda 15 yıldır gerçekleştiriyor olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi. 

“Bosphorus Cup Döner Trofe Kupası” teslim töreninin önemine de değinen Gorbon ayrıca, her  yıl  “Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016”’yı, bir adım daha ileriye taşımayı  hedeflediklerini, tüm yelken tutkunlarını görsel bir şölen izlemek için yarışlara beklediklerini söyledi.

Turkcell Bireysel Pazarlama Direktörü Dilara Demir Kısakürek, Turkcell Platinum ile 12 yıldır yüzbinlerce müşterimize daha da iyi hizmet vermek için çalışıyoruz. Yoğun iletişim ve hızlı internete bağlanma ihtiyacı olan bu müşterilerimize 4.5G hızı ile yüksek kotalı paket ve tarifeler sunuyoruz. Turkcell’in eşsiz müşteri deneyimini yaşatmanın yanı sıra seyahat, ulaşım, eğlence ve tüm teknolojik ihtiyacları kapsayan birçok ayrıcalık da sunuyoruz. Merakla beklenen ve artık uluslararası boyutta takip edilen prestijli bir organizasyon olan Turkcell Platinum Bosphorus Cup, 15. Yılında Turkcell 4.5 teknolojisi ile yelken açıyor.  

Bu yıl Turkcell olarak teknolojik gücümüzü daha da belirgin bir şekilde ortaya koyduk. Dünyanın en hızlı 4.5G internet alt yapısı sayesinde ünlü yelkencileri ağarlayacak yarışın yüzbinlerce izleyiciye ulaşmasına önayak olacağız. Ürün ve servislerimizle hem müşterilerimizin yarış takibini hem de yelkencilerin iletişimini daha hızlı ve daha eğlenceli hale getireceğiz. Bugüne kadar 192 ülkede  yaklaşık 8 milyona kez indirilen Türkiye’nin en popüler anlık mesajlaşma uygulaması BiP, yaklaşık 6 milyon kişinin kullandığı Türkiye’nin en zengin müzik arşivlerinden birisine sahip olan fizy, Turkcell TV, Tam Burada ve Akıllı Depo uygulamalarımız da Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ın hizmetinde olacak. Ayrıca Turkcell Platinum uygulaması üzerinden tüm program takip edilebilecek, Boğaz yarışı canlı olarak izlenebilecek.Turkcell Platinum olarak İstanbul Boğazı’nın tüm güzelliğiyle eşlik ettiği bu heyecan verici ve prestijli organizasyona desteğimizi bu yıl da sürdürüyor olmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz” dedi.

Turkcell Platinum Bosphorus Cup’un  bu yılki sponsorları arasında ise Samsung, Nurol Life, TAV Passport ve Feriye Palace yer alıyor. 

4.5 G hızıyla en teknolojik yelken yarışı
Turkcell’in gelişmiş alt yapısı ile değer verdiklerinizin her an nerede olduklarını görebilmenizi sağlayan Tam Burada servisi Turkcell Bosphorus Cup’a katılan tüm teknelere yerleştirildi. Bu sayede Boğaz gibi dar bir alanda izleyiciler ilk defa harita üzerinden Boğaz yarışındaki teknelerin son konumlarını, yarış sürelerini anlık olarak akıllı telefonlarından takip edebilecekler. 

Türkiye’nin en zengin yerli müzik arşivlerinden birine sahip olan fizy üzerinden 28 Mayıs Cumartesi günü Turkcell Platinum Bosphorus Cup’ta çalan tüm müzikleri canlı dinlenebiliyor olacak. 
Yarışa katılan tüm yelkencilerin resmi iletişim kanalı olan BiP sayesinde yarışa ve organizasyona dair program akışı, kurallar ve anı anına tüm değişiklikleri takip etmek mümkün olacak.

Online saklama alanınız Turkcell Akıllı Depo ile dileyen herkes yarışa dair tüm görsel ve videolara kolay ve güvenli bir şekilde ulaşabilecek. http://trcll.im/tpbc linki tıklandığında Turkcell Platinum Bosphorus Cup dosyası içindeki şamandıra yarışı, Boğaz yarışı ve kupa töreni ile ilgili tüm görseller indirilebilecek.

Gerçek çoklu ekran deneyimi sunan ve kullanıcıların yayını geriye sarabilmelerine olanak sağlayan Turkcell TV+ üzerinden 28 Mayıs Cumartesi günü yapılacak olan boğaz yarışı canlı olarak yayınlanacak.

Kıyasıya bir rekabetin yaşanacağı “Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016”, 29 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan 15. Yıl Özel Kupa Töreni’yle sona erecek.

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016

Turkcell Platinum Bosphorus Cup 2016

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...