'Oyuncular kalmamı istiyor ama...'

'Oyuncular kalmamı istiyor ama...'

SPOR Haberleri

Altyapıyı yenilemek için göreve gelen Riekerink, “Oyuncularım kalmamı istiyor ancak yönetim bu konuda fikir beyan etmedi” dedi

Tarihe geçecek kadar kötü geçen sezonun bitiminde ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenip Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink gündeme oturdu. Ülkesi Hollanda'da manşetlere taşınan Riekerink, sarıkırmızılı kulüpteki geleceğiyle ilgili iddialı açıklamalar yaptı. Daha önce Ajax B takımıyla şampiyonluk yaşadığını hatırlatan Hollandalı teknik adam, "Ancak Galatasaray'da kazanılan kupanın anlamı farklı. Çünkü bu zafer Fenerbahçe'ye karşı elde edildi. Türkiye'de futbol o kadar duygusal ki, ezeli rakip karşısında kaldırılan bu kupa daha farklı şeyler ifade ediyor'' dedi.

ALTYAPIYA KONSANTRE OLUYORUM
Yıllardır A takıma oyuncu çıkaramayan Galatasaray'da altyapıyı yenilemek için göreve getirilen Riekerink, Avrupa'daki cezayı bir yılda tuttuğu için mutlu olduklarını söylerken, A takımla iyi bir uyum yakaladıklarını ve oyuncuların kendisinden göreve devam etmesini istediklerini de dile getirdi. Kupa zaferi sonrası "Ben üzerime düşeni yaptım" diyen 53 yaşındaki teknik adam, "Oyuncularım istiyor ancak henüz yönetim bir şey söylemedi. Benden talep gelirse tabii ki görevime devam ederim ama şimdi göreve geldiğim altyapıya konsantre oluyorum" diye konuştu.

KUPA DÖRDÜNCÜ HOCAYLA GELDİ
Üç kupalı sezon sonrası 2015-2016'ya da Hamza Hamzaoğlu ile start veren Galatasaray'da daha sonra Mustafa Denizli ardından da Orhan Atik göreve getirildi. Hoca arayışlarından sonuç alamayan yönetim, altyapı için anlaştığı Riekerink'e A takımda görev verdi. Orhan Atik'le çalışan Hollandalı teknik adam, sürekli "Lig yarışında çok geride kaldık. Bizim için mühim olan kupayı kazanıp Avrupa'dan men cezasını çekmek" demişti.

CLAUDİO TAFFAREL VELİAHTINI AÇIKLADI
 Lig bittiği gibi Brezilya Milli Takımı'nın yolunu tutan ve kupa finalini kaçıran Claudio Taffarel'in Galatasaray'la sözleşmesi sona erdi. 'Kal' teklifine rağmen tam zamanlı olarak ülkesinde çalışmaya karar veren Taffarel, Muslera'yı kaleci antrenörü Fadıl Koşutan'a emanet etti. Brezilyalı antrenörün yönetimle yaptığı görüşmede 5 yıldır yardımcılığını yapan Fadıl Hoca'yı yerine önerdiği ortaya çıktı

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...