Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Boğaz’da yelkenli şov

Düzenleyen:
Boğaz’da yelkenli şov

SPOR Haberleri

İstanbul Boğazı’nda bu yıl 15’incisi düzenlenen Turkcell Platinum Bosphorus Cup’a, otuz ülkeden yüz tekne ve bin sporcu katıldı.

Ali ÇELİK - İstanbul

Organizasyon, Dolmabahçe-Tarabya arasındaki Boğaziçi parkurunda başladı. Yarışlar, Tarabya koyu önündeki finiş hattında sona erdi. Organizasyonun bugünkü ayağında ise, şamandıra yarışı yapılacak. Aynı gün gümüş kupanın sahibinin belli olacağı dört günlük mücadele Setur Kalamış Marina’daki 15. Yıl Özel Kupa Töreni ile sona erecek. Şampiyon ekibe, bir yıl boyunca sergilemek üzere kupa verilecek. Organizasyonun en ilgi çeken bölümlerinden birisi 15 metre uzunluğa ve 10 metre genişliğe sahip Hydros ve ekibi oldu. Dünyaca ünlü yelkenci Jérémie Lagarrigue’in dümenciliğini üstlendiği Hydros, yarışa özel olarak yelkenlilere açılan İstanbul Boğazı’nda muhteşem bir şova imza attı. Dünyanın en hızlı yelkenli tekneleri arasında bulunan Hydros, Boğaz’da 31.46 knot (58 km) hıza ulaştı. Öte yandan organizasyonda, yarışan Pirhana/Ladies ekibiyle 5 kadın yelkenci, Mustafa Öncü’nün dümenciliğinde mücadele ederek dikkatleri üzerine çeken bir başka nokta oldu. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...