Biz bitti demeden bitmez

Düzenleyen:
Biz bitti demeden bitmez

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Zayıf rakibinin kapalı futbol anlayışını aşmakta çok zorlanan Terim'in talebeleri 90+4'te Mehmet Topal'ın golüyle kazandı. Golün santrası bile yapılmadı. Akıllara EURO2008'deki Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan maçları geldi

Dev şampiyona öncesi sıkı bir hazırlık dönemine giren A Milli Futbol Takımımız dün gece Antalya'da, dünya futbolunun zayıf ekiplerinden Karadağ ile test maçına çıktı. İngiltere'ye mağlup olunsa da ortaya konulan performans sebebiyle takdir toplayan ay-yıldızlılar, Akdeniz'in narin havasında kazansa da pek ışıltı göstermedi. Karşılaşmaya klasik 4-2-3-1 formasyonuyla başlayan kırmızı-beyazlılar özellikle maçın ilk yarısında vasat bir futbol ortaya koydu. Mehmet Topal'ın stoper bölgesinde görev yapması, millilerin orta sahasını zayıflatırken, kanat organizasyonları da gerçekleşmeyince, Türkiye kaliteli hücumlar üretemedi. 7 ve 11'de Cenk'in etkisiz şutları, 44'te de Volkan Şen'in ceza yayı üzerinden yaptığı vuruş dışında Fatih Terim'in öğrencileri Karadağ'a korku vermedi. Rakip takım ise bizim pozisyonlarımızdan çok daha net bir hücumu 36'da yakaladı. Orta alandan atılan uzun topa hareketlenen Jovovic son çizgide topu kontrol edip gelen Beciraj'a pasını aktardı. Bu oyuncu penaltı noktasının hemen gerisinden topun gelişine çok sert vurdu; Volkan Babacan iki hamlede topu kontrol etti de canımızın sıkılmasını önledi.
Sadece tempo arttı
İkinci devrede Emre Mor ardından da Nuri ve Burak'ın oyuna dahil olması millileri hareketlendirken, formasyondaki değişiklikle de kırmızı-beyazlılar daha önde top yapmaya başladı. 58'de yeni kazancımız Emre Mor ile Karadağ savunmasını korkutan Türkiye, 60'ta Burak ile gole yaklaştı. Arda'nın pasında savunmanın arkasına iyi koşu yapan Burak ceza sahasının hemen önünden aşırtma bir vuruş yaptı, meşin yuvarlak farklı biçimde auta gitti. Son yarım saatlik dilimde ay-yıldızlılar efektif oyun ortaya koymaya çalışsa da sadece tempo artırmakla yetindi ve net pozisyonlar bulamadı. 77'de Arda'nın sağdan kullandığı serbest atış ufak bir tehlike oluştursa da, Nuri topu dışarı gönderdi. Uzatmanın son dakikasındaki Arda'nın ortasında Mehmet Topal on sekiz içinde kafasını çalıştırarak kötü futbollu gecede galibiyet tesellisi verdi: 1-0. 
    > Burhan CAN TERZİ-ANTALYA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...