Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Takımı Süper Lig'e çıkaran hoca kovuldu

Düzenleyen:
Takımı Süper Lig'e çıkaran hoca kovuldu

SPOR Haberleri

Türkiye tarihinde iki kez Süper Lig'e yükselmeyi başarabilen 20 teknik direktör arasına giren tecrübeli hoca Yücel İldiz, Kardemir Karabükspor'u Süper Lig'e çıkarmasının ardından görevine son verildi.

PTT 1. Lig’den Spor Toto Süper Lig’e çıkan Kardemir Karabükspor’da Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine özel açıklamalarda bulundu. Geçmişte Kardemir Karabükspor’u Süper Lig’e çıkarttığını hatırlatan Tankut, “Bir yıl da Süper Lig’de görev yaptıktan sonra ayrılmıştım. Benden sonra 4 yıl takım Süper Lig’de kaldı. Fakat geçtiğimiz sene UEFA’da oynamamıza rağmen maalesef küme düştük. Sezon başında fevkalade sıkıntılı bir süreç yaşadık. Hem maddi durum bozulmuştu hem de PTT 1. Lig’e uygun oyuncu bulup ücretlendirme yapmam gerekiyordu. Dolayısıyla 22 tane futbolcuyla yollarımızı ayırdık ve onların yerine 22 tane futbolcu transferi gerçekleştirdik. Sezon zorlu geçti. Hep söylediğim gibi Süper Lig’de 14 tane yabancı olunca Türk futbolcuları PTT Lig’de oynamaya başladı. Ayrıca PTT Lig’de de geçmişte 3 yabancı kontenjanı 5’e çıktı ve 23 yaş haddi ortadan kaldırıldı. Takımların hepsi güçlendi. Yeni bir takım oluşumuz, yeni bir yapılanma, motivasyon bozukluğu, küme düşmenin vermiş olduğu sıkıntılar nedeniyle sezon başından beri zorlandık. Bu esnada bir hocayla devam ederken, 7. maçtan sonra başka bir hocayla anlaşma durumunda kaldık. Devre arasına ise Yücel hocayla girdik. Zor olmasına rağmen play-off’a kalmadan direkt çıkmayı başardık” diye konuştu.

“ŞEHİRDE CİDDİ BİR MOTİVASYON EKSİKLİĞİ VARDI”

Süper Lig’e çıkmanın hem takım hem de şehir için önemine vurgu yapan Başkan Tankut, “Şehirde ciddi bir motivasyon eksikliği vardı. Sezonun içerisinde ortalama seyirci bazında bin 700-bin 800 kişiyi geçemedik. Tabi seyirci olmayınca takımı motive etmek de hayli zor oluyor. Ama bunların hepsine rağmen sezon sonunda mutlu sona ulaşmış olduk” ifadelerini kullandı.

“ARTIK KALICI OLMAK GEREKİYOR”

Yeni bir yapılanmanın gerektiğini vurgulayan Hikmet Ferudun Tankut, sözlerine şöyle devam etti:

“Şu an Süper Lig’deyiz. Ona göre bir yapılanma yapmamız gerekiyor. İnip çıkan bir asansör takım yerine uzun yıllar Süper Lig’de kalmamız gerekiyor. Bunun bilincindeyiz ve ben inanıyorum ki bundan sonra da inşallah kalıcı takımlarından biri olacak. Herhangi bir hedef koymuyoruz. Çünkü altyapıda bir yapılanma yapmamız gerekiyor. Tesisleşme konusunda benim bıraktığım tarihten sonra herhangi bir ilerleme kaydedilmemiş. Bu durumda tesisleşme üzerine bir ağırlık vermemiz gerekiyor. Yurt dışında akademi noktalarında bazı çalışmalarımız var.”

“SÜPER LİG’E UYGUN TRANSFERLER YAPACAĞIZ”

Geçen sene PTT 1. Lig’e uygun transfer yaptıklarını söyleyen Tankut, “Bu sezon Süper Lig’e uygun transferler yapmamız gerekiyor. Bu sene sadece son 3 ayda çalışmalar yapabildik. Bu yıldan sonra bazı yerlerde takım almayı hedefliyoruz. Böylece tesisleşme noktasında da kendi tesisimizi futbol okuluna dönüştürmek istiyoruz” açıklamasını yaptı.

“YENİ BİR HOCA ARAYIŞI İÇERİSİNDEYİZ”

Kardemir Karabükspor’un şu an başında bulunan Yücel İldiz ile devam etmeyeceklerini açıklayan Tankut, “Bugün Yücel Hoca ile görüşüp kendisine emekleri için teşekkür edeceğim. Biz yeni bir hoca arayışı içerisindeyiz. Yücel hocayla konuştuktan sonra Dan Petrescu’ya ağırlık vereceğiz. Sanırım o da birkaç gün içerisinde Türkiye’ye gelecek ve kendisiyle burada bir görüşme yapacağız” diye konuştu.

“EMENIKE GÜNDEMİMİZDE YOK”

Eski futbolcuları olan Emmanuel Emenike’yi tekrar kadrolarına katacakları yönünde çıkan haberlere ilişkin olarak Tankut, "Emenike gündemimizde yok, fakat bazı basın mensupları bunu konuşulmuş gibi gündemde tutuyor" dedi.

“AVRUPA ŞAMPİYONASI’NDAN ÜMİTLİYİZ”

A Milli Futbol Takımı’nın Fransa’da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası’ndaki şansını da değerlendiren Ferudun Tankut, “Gruplardan çıkabilecek güçte. Milli takımdan ümitliyiz. İnşallah gruptan çıkarız diye düşünüyorum. Gruptan çıktıktan sonra da Fatih Hoca yönetiminde iyi sonuç alacağımızı düşünüyorum. Tabi gönlümüzden Avrupa şampiyonluğu geçiyor” ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...