Efsane kulüp, Yılmaz Vural'a talip

Düzenleyen:
Efsane kulüp, Yılmaz Vural'a talip

SPOR Haberleri

Sakaryaspor, PTT 1. Lig ekibi Adana Demirspor'la yolları ayrılan teknik direktor Yılmaz Vural'la, görüşmelere başladığını Facebook hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Sakaryaspor, Yılmaz Vural'la anlaşmak üzere. Spor Toto 3. Lig'de mücadele eden yeşil siyahlı kulübün Facebook sayfasından yapılan duyuruda, başkan İsmail Gürses'in, Vural'ı 'Sportif Direktör' görevine getirmek için görüşmelere başladığı açıklandı.

Sakaryaspor Yönetim Kurulu'nun duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

''GÖRÜŞMELERİMİZ BAŞLADI''

"Değerli Sakaryaspor taraftarı; Türk futbol ailesinin en kariyerli spor adamlarından ve renkli kişiliği ile yediden yetmişe herkesin sevgilisi olan Yılmaz Vural ile, İsmail Gürses başkanlığındaki Sakaryaspor Kulübü yönetim kurulu arasında, Sportif Direktörlük pozisyonu için görüşmeler başlatılmıştır. Kamuoyu görüşmelerin gidişatı hakkında bilgilendirilecektir."

Efsane kulüp, Yılmaz Vural'a talip

Sakaryaspor'un Türkiye Kupası Şampiyonluğu

1987-88 sezonunda, Necdet Niş teknik yönetiminde; Aykut Kocaman, Oğuz Çetin, Turan Sofuoğlu, Engin İpekoğlu, Serdar Şenkaya, Sinan Turhan, Kemal Yıldırım'lı kadrosu ile takım tarihindeki en büyük başarısına Türkiye Kupası şampiyonu olarak ulaşmıştır. İlk turda Konyaspor'u (4-0, 1-0), ikinci turda Fenerbahçe'yi (5-1, 1-2), çeyrek finalde Beşiktaş'ı (4-0, 1-0), yarı finalde Zonguldakspor'u (5-0, 0-1) ve nihayet finalde Samsunspor'u (2-0, 1-1) lik skorlarla geçerek bu tarihi başarıya ulaşır. Özellikle farklı Fenerbahçe ve Beşiktaş galibiyetleri ses getirmiş, sezonun kupa şampiyonluğuyla tamamlanmasının ardından; Oğuz, Aykut, Turan ve Serdar Fenerbahçe'ye transfer olmuş; Fenerbahçe'nin bir sonraki 1988-89 sezonundaki 103 gollü efsane şampiyonluğunda başrolü oynamışlardır. Sakaryaspor ertesi sene Türkiye'yi Kupa Galipleri Kupası'nda temsil ederek, tarihinde ilk kez uluslararası bir kupada boy göstermiştir. Kupanın ilk turunda Macar temsilcisi Spartakus takımını Duşan Pesiç ve Yücel Çolak'ın golleriyle 2-0, sonraki maçı ise 0-1 kazanarak geçmiştir. Ancak 2. turda Alman Eintracht Frankfurt takımına 3-1 ve 3-0'lık skorlarla boyun eğerek elenmiştir.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...