Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muhammed Ali'nin ölüm sebebi belli oldu

Düzenleyen:
Muhammed Ali'nin ölüm sebebi belli oldu

SPOR Haberleri

Muhammed Ali'nin ailesi, ünlü boksörün doğal nedenlere bağlı gelişen septik şok nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu. Cenaze töreni Cuma günü düzenlenecek.

Dünyaca ünlü boksör Muhammed Ali'nin kesin ölüm nedeni açıklandı. Muhammed Ali'nin septik şok sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Efsane boksörün ailesinden yapılan açıklamada, Muhammed Ali'nin belirtilmeyen doğal nedenlere bağlı gelişen septik şok nedeniyle yaşama veda ettiği belirtildi.

CENAZE TÖRENİ CUMA GÜNÜ

Üç Dünya Şampiyonluğu bulunan 74 yaşındaki Muhammed Ali'nin cenaze töreni ise Cuma günü düzenlenecek. Muhammed Ali ABD'nin Kentucky eyaletindeki doğum yeri Louisville'de toprağa verilecek. Halka açık cenaze töreninde anma konuşmasını ABD eski başkanı Bill Clinton yapacak.

"TÜM SEVENLERİYLE BULUŞACAK"

Muhammed Ali'nin ailesi adına bir açıklama yapan yetkili, "Muhammed Ali büyük bir cenaze töreniyle toprağa verilecek. Muhammed Ali'nin naaşı doğduğu kentinde sokaklarından geçecek. Böylelikle tüm sevenlerinin Muhammed Ali ile son kez buluşmaları sağlanacak" dedi.

SEPTİK ŞOK NEDİR?

Septik şok, sepsis (kan zehirlenmesi) sonucu meydana gelen şok türüne verilen addır. Sepsis, enfeksiyon veya inflamasyona karşı vücudun verdiği bir tepkidir. Genellikle ateş ya da hipotermi, taşikardi, takipne ve mental bozukluklar ve kan sayımında lökosit azlığı ya da artışı ile ile birlikte gelişir. Septik şok, vücuttaki enfeksiyonun kontrol altına alınmadığı durumda, dolaşım sistemindeki yetersizliğe neden olur ve organları etkiler.

Sepsis (kan zehirlenmesi) sonucu vücuda yerleşen mikroorganizmalar ve enfekte ettiği dokularda oluşan toksinler kan damarlarının duvarlarını zarar uğratarak sızıntı meydana getirir. Bunun sonucunda damarlardaki kan hacmi azalır ve damarların kasılma işlevi kaybolur. Bu da "septik şok"un ortaya çıkmasına neden olur. Septik şok, uzun süre hastanede kalanlar kişilerde görülebildiği gibi, ciddi bir hastalık, yaralanma veya ameliyat sonrası da meydana gelebilir. Septik şok organlara da zarar verebilir. Şoktan en sık etkilenen ve işlevini yitiren organlar kalp, böbrek, akciğer ve karaciğerdir.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...