Dursun Özbek: Bazı oyunculardan kurtulmak isteyeceğiz

Düzenleyen:
Dursun Özbek: Bazı oyunculardan kurtulmak isteyeceğiz

SPOR Haberleri

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, "Kontratlı bazı oyunculardan kurtulmak isteyeceğiz. Bu bütçeyi daha aşağıya çekmek zorundayız. Aşağıya çektiğimizde sportif başarıdan geri kalmayacağız. Futbolda performansı daha yüksek bir kadro kurmak için kolları sıvadık." açıklamasını yaptı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, yeni sezon öncesinde aldıkları kararları anlatırken, UEFA ile ilgili yaşanan kriz nedeniyle bazı oyunculardan kurtulmak isteyeceklerini söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü'nün Haziran ayı olağan divan kurulu toplantısı Florya'da yapıldı. Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Başkan Dursun Özbek, yeni sezon öncesinde aldıkları kararlarla ilgili olarak divan üyelerine bilgi verirken, "UEFA futbolcu ücretlerinde bize 'Yıllık 65 milyon Euro'yu geçmemen lazım' dedi. Ama oyuncu sözleşmeleri yükünden kurtulamıyoruz. Sözleşmesi sona eren oyuncu sayısı çok az. Bu bizi zorluyor. Bu sezon bunu toparlamamız gerekiyor. Bu yüzden de bazı oyunculardan kurtulmak isteyeceğiz." diye konuştu.

"FUTBOLDA DAHA İYİ KADRO KURMAK İÇİN KOLLARI SIVADIK"

Galatasaray Futbol Takımı'nın şuan 40 sözleşmeli oyuncusu olduğuna da dikkat çeken Başkan Özbek, "UEFA Finansal Fair Play nedeniyel bir yıl men cezasını verirken futbolcu ödemeleri üzerinde çok durdu. Biz de yeni planlama yaparken, 65 milyon Euro'nun altına inme çalışması yaptık. Şu an 40 kişilik kadromuz var ve harcama 70 milyon Euro. Bu sadece futbolculara ödenen maç başı ve sabit ödemeler. Kontratlı bazı oyunculardan kurtulmak isteyeceğiz. Bu bütçeyi daha aşağıya çekmek zorundayız. Aşağıya çektiğimizde sportif başarıdan geri kalmayacağız. Futbolda performansı daha yüksek bir kadro kurmak için kolları sıvadık. Kirada birçok oyuncu var. Sakat oyuncular var. Bunlardan kurtulmanın yolunu arayacağız." dedi.

Futbol takımının ligde camiayı üzdüğünü ancak, Ziraat Türkiye Kupası finalinde hem de Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek şampiyon olduklarını da belirten Başkan Özbek, "Sizleri üzdük ama sonunda en azından telafi olarak Türkiye Kupası'nı ezeli rakibimizi yenerek aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Başkan Özbek, UEFA'nın men cezasının ardından CAS'a başvurduklarını, CAS'ta 16 Haziran'da bir duruşma olacağını ve mali yapısındaki iyileşmeyi göstererek cezanın tekrar gözden geçirilmesini isteyeceklerini de sözlerine ekledi.

"FUTBOL VE VOLEYBOLDA BÜTÇE DÜŞÜRÜLÜRKEN, BASKETBOLDA YÜKSELTİLDİ"

Futboldan sonra en yüksek bütçenin basketbolda olduğunu belirten Başkan Dursun Özbek, futbolla birlikte voleybolda da bütçenin düşürüleceğini, basketbolun bütçesinin ise yükseltileceğini söyledi.

Galatasaray Odeabank'ın Avrupa'daki başarısı ve alınan kupaya vurgu yapan Başkan Özbek, Başantrenör Ergin Ataman'ın bütçenin yükseltilmesi talebini gerçekleştirdiklerini teyid edercesi rakamlar verdi. Başkan Özbek, şunları söyledi:

"Bu sene basketbolda başarılı bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Eurocup'ta Avrupa şampiyonu olduk. Önümüzdeki sezon Euroleague'de mücadele edeceğiz. Basketbolda 41.5 milyon TL olan bütçeyi 51.5 milyon TL'ye çıkarmak istiyoruz. Eurocup şampiyonluğu nedeniyle sponsorlar daha fazla ilgi göstermeye başladı. Euroleague'de mücadele edeceğimiz için bütçeyi yükselmek zorundayız. Aksi halde başarılı olamayız. Basketbolda oyunculara bu sezon 5-6 milyon dolar civarı bir para ödedik. Bunu 8-9 milyon dolara çıkarmayı planlıyoruz. Sponsor çalışmamız var, bu artan bütçeyi sponsorlardan alacağız." dedi.

"KAYNAKLARI EFEKTİF KULLANMALIYIZ"

Başkan Dursun Özbek, kulübün kendi geliri dışında 556 milyon TL kredi kullandığını, bu kredinin 504 milyonunun eski kredilere gittiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki sezon mali yapı daha da iyi olacak. Kaynakları efektif kullanmalıyız. Yeni kaynaklar oluşturmalıyız. Sportif başarı olmazsa olmazımız. Galatasaray'ın gayrimenkullerini değerlendirme konusunda çalışmalarımız var. Riva arazisiyle ilgili düğmeye bastık. Kapalı salonun ruhsatını almak üzereyiz. Otel inşaatı devam ediyor. Galatasaray Kulübü'nün buna çok ihtiyacı vardır. Mali kaotik durumdan çıkmak için bunlara ihtiyaç vardır. Önünüzdeki sezon mali, idari dönem için bilgiler verdim. Bundan sonraki toplantı bayram sonrasına geliyor. O zamana kadar görüşemeyiz. Şeker bayramınız şimdiden kutlu olsun."

Bu arada GSStore'un geçtiğimiz yıl 115 milyon TL ciro yaptığı ve bunun 22 milyon TL'sinin kar olduğu açıklandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...