EURO 2016'da 8 kardeş futbolcu mücadele verecek

Düzenleyen:
EURO 2016'da 8 kardeş futbolcu mücadele verecek

SPOR Haberleri

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alan 5 takımda 8 kardeş futbolcu mücadele edecek.

UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, şampiyonaya katılan 5 takımda 8 kardeş futbolcunun bulunduğu ifade edildi.

KARDEŞ OYUNCULAR

Romelu-Jordan Lukaku, Jonny-Corry Evans, Aleksei-Vasili Berezutski ve Taulant-Granit Xhaka kardeşler takımlarının başarısı için ter dökecek.

Son yılların en güçlü kadrolarından birine sahip Belçika'da, Premier Lig takımlarından Everton forması giyen Romelu Lukaku (23) ile Belçika'nın Oostende ekibinde oynayan Jordan Lukaku (21) kardeşler yer alacak.

KUZEY İRLANDALI KARDEŞLER

Tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak Kuzey İrlanda'da, Premier Lig ekibi West Bromwich Albion'da oynayan Jonny Evans (28) ile Championship temsilcisi Blackburn Rovers forması giyen Corry Evans (25) kardeşler boy gösterecek.

BEREZUTSKİ KARDEŞLER

Turnuvada 11. kez yer alacak Rusya'da, Rusya Premier Lig şampiyonu CSKA Moskova'da forma giyen Aleksei Berezutski (33) ve Vasili Berezutski (33) kardeşler sahaya çıkacak.

Kosova asıllı kardeşlerden İsviçre'nin Basel takımında mücadele eden Taulant Xhaka (25) Arnavutluk adına, Premier Lig ekibi Arsenal'a transfer olan Granit Xhaka (23) ise İsviçre adına mücadele edecek.

ŞAMPİYONA TARİHİNİN KARDEŞ FUTBOLCULARI

Geçmişteki şampiyonalarda 10 ülkeden 13 kardeş futbolcu mücadele etti.

İngiltere forması giyen Gary-Phil Neville kardeşler arka arkaya üç kez (1996, 2000, 2004), Almanya'dan Bernd-Karlheinz Förster kardeşler arka arkaya 2 defa (1980,1984) ve Hırvatistan'dan Niko-Robert Kovac kardeşler de yine art arda 2 kez (2004,2008) turnuvada yer aldı.

Kardeş futbolcuların forma giydiği bundan önceki şampiyonalar şöyle:

EURO 1976: Rene-Willy van de Kerkhof (Hollanda)

EURO 1980: Luc-Marc Millecamps (Belçika), Bernd-Karlheinz Förster (Almanya), Franco-Giuseppe Baresi (İtalya)

EURO 1984: Bernd-Karlheinz Förster (Almanya)

EURO 1988: Erwin-Ronald Koeman (Hollanda)

EURO 1996: Brian-Michael Laudrup (Danimarka), Gary-Phil Neville (İngiltere)

EURO 2000: Emil-Mbo Mpenza (Belçika), Gary-Phil Neville (İngiltere), Frank-Ronald de Boer (Hollanda), Daniel-Patrik Andersson (İsveç)

EURO 2004: Niko-Robert Kovac (Hırvatistan), Gary-Phil Neville (İngiltere), Murat-Hakan Yakın (İsviçre)

EURO 2008: Aleksei-Vasili Berezutski (Rusya), Niko-Robert Kovac (Hırvatistan)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...