Aman hocam dikkat!

Düzenleyen:
Aman hocam dikkat!

SPOR Haberleri

"Umut ederim bize bir daha İsveçli hakem verilmez" diyen Terim'e UEFA'nın cevabı İsveçli Eriksson oldu

Ö.Faruk ÜNAL

EURO 2016'da ilk maçında Hırvatistan ile karşılaşacak olan Türkiye'nin teknik patronu Fatih Terim'i ayrı bir sınav bekliyor. Bu maçta UEFA'nın gözü 'İmparator'da olacak. Sebebi ise Fatih Terim'in elemelerde UEFA ve İsveçli hakemler hakkındaki sözleri ve İngiltere ile oynanan hazırlık maçında büyük ses getiren 'cep telefonu' hareketi... EURO 2016 Elemeleri'nde  "Burak'ın pozisyonuna ofsayt veren de Arda'nın Çek Cumhuriyeti maçındaki penaltısını vermeyen de İsveçli hakemler. Yazıklar olsun" diyen Terim 1-1 biten Letonya maçının ardından da küplere binmişti. İsveçli hakem Stefan Johannesson'a tepki gösteren Terim, "Umut ederim, UEFA bize bir daha İsveçli hakem vermez" demişti. UEFA'nın bu sözlere cevabı gecikmedi. Türkiye'nin EURO 2016'daki ilk maçına, Terim'i Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının ardından isyan ettiren Jonas Eriksson atandı. UEFA'nın ince işleri bununla da bitmedi. 
Dördüncü hakemleri seviyor!
İngiltere ile oynanan hazırlık maçında rakibin attığı golün ofsayt olduğunu cep telefonu ile 4. hakeme gösteren Fatih Terim'in hareketi büyük yankı uyandırmıştı. Bunu da dikkate alan UEFA, 'en sert hakem' olarak bilinen İskoç William Collum'u da Türkiye-Hırvatistan maçında dördüncü hakem olarak görevlendirdi. Collum saha kenarında teknik adamlara son derece katı davranması ve taviz vermemesiyle biliniyor. Fatih Terim özellikle dördüncü hakemlerle diyaloğunun fazla olması biliniyor. Bu diyaloğun zaman zaman şiddetli olduğu da bir gerçek. EURO 2008 yarı finalinde Almanya'yı 2-1 öne geçiren golden sonra Fatih Terim'in dördüncü hakemi itmesi de akıllara gelen örneklerden biri. UEFA belli ki gardını çok sağlam almış durumda. Buna göre özellikle önümüzdeki maçlar da dikkate alındığında Fatih Terim'in saha kenarında son derece dikkatli olması gerekiyor. 

YANINA DA COLLUM'U VERDİLER!
Terim'in İngiltere maçında ofsayt golü 4. hakeme cep telefonu ile göstermesi büyük ses getirmişti. UEFA da Türkiye'nin ilk maçına saha kenarında kurallardan asla taviz vermemesiyle bilinen İskoç hakem  William Collum'u görevlendirdi.

İLK MAÇA ERİKSSON
Terim'in Çek Cumhuriyeti karşılaşmasının ardından "Yazıklar olsun" dediği Jonas Eriksson, Türkiye'nin EURO 2016'daki ilk maçına atandı. 

TÜRKLERE TEPKİ Mİ VAR?

UEFA'nın Türkiye ile Hırvatistan arasında oynanacak maç öncesi alarma geçmesi ve atamaları buna göre yapması şüpheleri de beraberinde getirdi. Salih Dursun'un hakem Deniz Ateş Bitnel'e kırmızı kart göstermesi, Volkan Şen'in Braga maçında Hırvat hakem Ivan Bebek'i itmesi ile UEFA'da Türkiye'ye karşı bir memnuniyetsizlik olduğu biliniyordu. EURO 2016'daki ilk maçta sağlam duruşunu göstermeye çalışan UEFA'nın atamaları, "Türkiye'yi 'yola getirmeye' çalışacakları" şeklinde yorumlandı. 

Harika bir karışım olduk

Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk sınavını yarın Hırvatistan karşısında verecek olan Milli Takım'da Teknik Direktör Fatih Terim, umut saçtı. Bütün takımlar gibi şampiyonada başarılı olmaya çalışacaklarını belirten Terim, "Gençler ve tecrübelilerden oluşan harika bir takımımız var. Hazırlık döneminden itibaren uyum içinde çalışıyoruz. Futbolcularım da en az benim kadar heyecanlı. Takımımızda yetenekli gençler ve tecrübeli yıldızlar var. İyi bir harmoniyle güzel bir ekip olduk. 2008'de olduğu gibi bu turnuvada da adımızdan söz ettireceğiz. Bizim sloganımız haline gelen 'Türkler bitti demeden bitmez' sözünü şampiyonada ortaya koyacağız" ifadelerini kullandı. 

 

 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...