Sadettin Saran'dan flaş F.Bahçe kararı

Düzenleyen:
Sadettin Saran'dan flaş F.Bahçe kararı

SPOR Haberleri

Fenerbahçe'nin eski yöneticilerinden Saran Holding'in sahibi Sadettin Saran, yeniden sarı lacivetli kulübe başkan adayı olmak istediğini dile getirdi.

Bloomberg HT'de yayınlanan Finans Merkezi adlı programın canlı yayın konuğu olan Saran Holding Başkanı Sadettin Saran, Süper Lig'in marka değeri hakkında görüşlerini dile getirdi.

SÜPER LİG'İN MARKA DEĞERİ
Saran; Süper Lig'in marka değerinin, ülke futbolundaki sportif başarıların yaşandığı ve Rüştü'nün Barcelona'ya transfer olduğu dönemlerde yavaş yavaş arttığını ve daha sonra da iyi bir konuma geldiğini ifade ederken, buna rağmen son dönemde ülke futbolunda yaşananların süreci geri götürdüğüne dikkat çekerek, "Sportif başarısızlık ve şike süreci Süper Lig'in marka değerini düşürdü" ifadesini kullandı.

Euro 2016'nın Milli Takımı için öneminin yüksek olduğuna vurgu yapan Saran "Buradaki bir başarı bizi sıralamalarda çok iyi bir yere getirebilir. Kaybettiğimiz marka değerini yeniden sağlamamıza yardım olabilir" dedi.
 

Sadettin Saran'dan flaş F.Bahçe kararı

DORTMUND HATIRLATMASI
Geçmiş dönemde Borussia Dortmund ile kurduğu ilişki hakkında da konuşan Sadettin Saran, Dortmund'un o dönem düşme hattında yer aldığını dile getirirken, transfer politikasındaki yanlışlıklara rağmen taraftarların her daim stadı doldurduğunu vurguladı.
Almanya'da taraftara bedava bilet dağıtılması gibi bir zihniyetin olmadığının altını çizen Saran, "Borussia Dortmund küme düşme döneminde bile stadını doldurdu" dedi.
 

BAŞKANLIK HAYALİ
Fenerbahçe başkanlığı hakkındaki görüşleri de sorulan Saran, "Başkanlık aşkım hiç bitmedi. Kısmet olursa aday olurum" derken, yargı sürecinin halen devam ettiğini ancak 1-2 ay içinde sonuçlanabileceğini söyledi. Saran, henüz belli bir kongre tarihi olmadığını ifade ederken, Aziz Yıldırım'ın Yargıtay kararının ardından görevi bırakacağı yönündeki söylemini hatırlattı.

Sadettin Saran'dan flaş F.Bahçe kararı


UEFA KRİTERLERİ
UEFA'nın getirdiği mali kısıtlamalar hakkındaki fikrini de beyan eden Saran Holding Başkanı Sadettin Saran, "UEFA kriterlerine uymak zorunda kalmak, kulüplerin lehine olacak. Keşke UEFA'ya muhtaç olmasayduk ama bugün Avrupa'da oynamak istiyorsak kriterlere uymak zorundayız. UEFA "Artık zarar edemezsin" diyor.Transferde popülizmin önüne geçmeli ve kaliteli isimleri kadroya katmak, Birinci öncelik kulübü yaşatmak" diye konuştu.
Türk futbol kulüplerinin borç sıkıntılarının giderek büyüdüğü bir ortamda Saran yönetiminin Fenerbahçe'ye ne gibi değişiklikler getireceğinin sorulması üzerine Saaddettin Saran, önceliğin borcu azaltmak olduğunu ve bu işin hem futbolu hem ticareti bilmekle alakalı olduğunu söyledi. "Doğru adımlar atılınca olmayacak şey değil" diyen Saran "Diğer kulüplerin 10'a aldığını biz beşe alabiliriz" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...