10 numara 'ihtar'

Düzenleyen:
10 numara 'ihtar'

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılı yöneticilerin “Sneijder’i satabiliriz” açıklamalarına taraftarlardan sert tepki geldi: “Öyle bir şey yapılırsa bizi durduramazsınız”

Galatasaray camiası her gün yeni bir kaosa 'merhaba' diyor! Geçen hafta takımın yıldızı Wesley Sneijder’in "G.Saray’da radikal kararlar alacak yönetici yok, beni dinlemiyorlar” şeklindeki sözlerine, başkan Dursun Özbek’in “Gereken yapılacak” karşılığını vermesinin yankıları sürerken yönetim içindeki isimlerin konuyla ilgili açıklamaları taraftarı kızdırdı. Özellikle ikinci başkan Cengiz Özyalçın’ın “Sneijder’i satabiliriz” dediği iddia edilince ortalık karıştı. Galatasaraylı taraftarlar sosyal medyadan “Eğer öyle bir şey yaparsanız sizin için iyi olmaz, bizi durduramazsınız” şeklinde mesajlar attı.

Çin ve ABD’den teklif
Sarı-kırmızılı taraftarların sevgilisi olan ve  kulübün efsanesi Hagi’den sonra gelen tek 10 numara olarak görülen Sneijder’in satılmasının bir an bir düşünülmemesinin altı çizilirken, herkesin bir yana Hollandalı’nın bir yana olduğu belirtiliyor. Tecrübeli futbolcuya Çin ve ABD’den ciddi teklifler olduğu aktarılırken, tepkilerden sonra yönetim nasıl bir tavır alacağını şaşırmış durumda… 2012-2013 sezonun devre arasında Galatasaray’a transfer olan Wesley Sneijder, sarı-kırmızılı formayla 2 Süper Lig şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası Şampiyonluğu, 2 Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

Hagi’den sonra
 

Felipe
2002 yazında G.Saray’a büyük umutlarla transfer edildi. 20 maçta 2 gol kaydetti. Devre arasında Florya’dan ayrıldı.

Haim Revivo
G.Saray 2002-03 sezonunun devre arasında 10 numara boşluğunu doldurmak için F.Bahçe’den olaylı bir şekilde renklerine bağladı. 14 maçta 3 gol attı. G.Saray macerası kısa sürdü.

Cassio Lincoln
G.Saray tarihinin en ilginç 10 numaralarından biriydi. Florya’ya gelişi tüm Avrupa’da büyük yankı uyandırdı. 2007-2008 sezonunun ilk bölümünde şov yaptı, sonra düşüşe geçse de o yıl şampiyonluk yaşadı. İki sezonda 65 maçta forma giyip, 16 gol attı

Arda Turan
G.Saray’ın çocuğuydu, Euro 2008’deki performansından sonra herkes onu konuşuyordu. Kulübü kendisini onore edip hem kaptanlığı hem de 10 numarayı verdi. Takımın yıldızı olsa da 10 numaranın karşılığı değildi. Sonrasında Sneijder bayrağı devraldı.


Sneijder’in izleri
> 22 Ocak 2013’te resmen G.Saraylı oldu. Hollandalı yıldızı İstanbul’a inerken yüzlerce sarı-kırmızılı taraftar karşıladı.
> 27 Ocak’ta G.Saray formasıyla ilk maçını Beşiktaş’a karşı oynadı.
> 25 Şubat’ta İlk golünü Orduspor’a karşı attı.
> 2013-14 sezonunda kulübün efsanesi olacağının sinyallerini vermeye başladı.
> 11 Aralık 2013’te Juventus ile oynanan Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki ölüm kalım maçında 85’te attığı golle tarihe geçti.
> 6 Nisan 2014’te F.Bahçe’ye attığı golle gerçek G.Saraylı oldu!
> 7 Mayıs 2014’te Eskişehir’le oynanan kupa finalinde takımını attığı tek golle uçurdu.
> 2014-2015 sezonundaki şampiyonluğun baş mimarı oldu. 18 Ekim 2014’teki F.Bahçe maçında Volkan’ı bir sağa, bir sola yatırarak attığı iki gol Sneijder’i gerçek bir efsane yaptı.
> Geride bıraktığımız sezonda sakatlıklar boğuştu. Buna rağmen 40 maça çıkıp 6 gol atıp 10 asist yaptı.


BURHAN CAN TERZİ

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...