Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Potanın kralı Fenerbahçe

Düzenleyen:
Potanın kralı Fenerbahçe

SPOR Haberleri

Obradovic'in ekibi, bir ara 40 sayıya kadar farkı açtığı karşılaşmayı zorlanmadan kazandı, 7. defa mutlu sona ulaştı

Fenerbahçe Spor Toto Basketbol Ligi final serisi altıncı maçında Anadolu Efes'i 91-70 mağlup etti ve seriyi 4-2'ye getirerek 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu. Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmaya daha iyi başlayan takım taraftarının da desteğiyle sezona nokta koymak isteyen ev sahibi ekipti. Anadolu Efes'in erken faul problemine girmesini iyi değerlendiren sarı-lacivertli takım Bogdanovic'in 8 sayıyla oynadığı ilk çeyreği 24-14 önde tamamladı. İkinci çeyreğin 5-0'lık Anadolu Efes serisiyle başlamasının ardından mola alan Obradovic, takımının kötü gidişini kısa beşe dönerek sonlandırdı ve Fenerbahçe 5-0'lık seriye 12-0 ile cevap vererek maçın kontrolünü yeniden eline almayı başardı. Bu bölümde taraftarının da desteğiyle hücumda istediklerini yapmakta zorlanmayan sarı-lacivertliler soyunma odasına Datome'den gelen 16 sayılık katkıyla 52-32 önde girdi.  
 İkinci yarıya Dixon damgası
İkinci yarıya da iyi başlayan Fenerbahçe çeyreğin bitimine 6 dakika kala 28 sayılık farkı yakalamayı başardı: 62-34. Anadolu Efes Koçu Ahmet Çakı'nın sezonun büyük bölümündeki tercihinin aksine Bryant Dunston ve Alex Tyus'ı birlikte oynatması da sonuç vermedi. Fenerbahçe Bobby Dixon'ın Thomas Heurtel'den çaldığı toplarla 40 sayıya kadar (78-38) çıkardığı farkın ardından son 10 dakikaya 78-43 önde girdi. Son çeyrek Anadolu Efes'in tamamı üç sayılık atışlarla gelen 15-0'lık serisiyle başlarken, ikinci çeyrekte olduğu gibi Obradovic'in molasının ardından toparlanan Fener, bir yıldır şampiyonluk özlemi çeken taraftarının da coşkusuyla kalan bölümde savunmasını serleştirdi ve mücadeleden 91-70'lik galibiyetle ayrılarak Spor Toto Basketbol Ligi'nde 7.defa şampiyonu oldu.      > Uğur AKTAN

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...