Fenerbahçe'de ayrılıklar acı gerçeği ortaya çıkardı

Düzenleyen:
Fenerbahçe'de ayrılıklar acı gerçeği ortaya çıkardı

SPOR Haberleri

Sözleşme uzatılmayıp gidenlerin 3’te bir fiyatına başka kulüplere imza atmaları şaşkınlığa neden oldu ve acı bilançolar dikkat çekti

UĞUR AKTAN

Ekonomik anlamda zor günler yaşayan ve oyuncu satmadan bonservis bedeli ödeyerek transfer yapma şansı bulunmayan Fenerbahçe’de bu durumun yankıları devam ediyor. Sarı-lacivertli takımı bu noktaya getiren temel sebebin ise yanlış transfer politikası ve futbolculara ödenen fahiş fiyatlar olduğu aşikar. Fazla geçmişe gitmeden bu sezon sonunda ayrılıklara ve ekonomik göstergelere baktığımızda tabloyu daha iyi analiz edebiliriz. Fenerbahçe’de senelik 2.5 milyon avro kazanan Bruno Alves’in yeni takımı Cagliari’de senelik sadece 800 bin avro’ya oynayacak olması acı gerçeği ortaya koydu.
Gidenler yıllık ücretlerinin yarısını kazanamıyor
Bruno Alves’in yanı sıra Inter’le anlaşan Caner Erkin de Fenerbahçe’den ayrılan ancak gittiği yerde Fenerbahçe’deki kadar kazanamayacak oyuncular arasında yer alıyor. Geçen sezon Fenerbahçe’den 2.2 milyon avro kazanan milli oyuncu Caner, EURO 2016’nın ardından katılacağı Inter’den yıllık net 2 milyon avro kazanacak. Fenerbahçe’de geçtiğimiz sezon maç başı ücretleriyle beraber 2.3 milyon avro kazanan Kadlec’in Sparta Prag’ta sadece 600 bin avroya oynayacağı ifade edilirken, yeni takımı EURO 2016’nın ardından netleşecek Gökhan Gönül’ün ne kadar kazanacağı şimdiden merak konusu.
Serdar Kesimal yatarak kazandı, Fener’den ayrıldı
Fenerbahçe’nin en büyük hayal kırıklığı ise Serdar Kesimal... Kayseri’den büyük umutlarla transfer edilen Serdar, son dört sezonda sadece 7 lig maçında forma giydi ve 541 dakikalık performans karşılığında 4.8 milyon avro yani yaklaşık 14.5 milyon lira kazandı. Aziz Yıldırım’ın da büyük eleştirisini alan Serdar’ın Ersun Yanal, İsmail Kartal ve Vitor Pereira gibi üç farklı teknik adamın da gözüne girememesi ve takımdan ayrılmayı düşünmemesi ekonomik anlamda büyük külfet oluşturdu. Serdar’ın yeni takımı Akhisar’da ne kadar kazanacağı ise kulübü tarafından açıklanmadı.
Mehmet Topal en çok kazanan ama ucuza geliyor
Fenerbahçe yönetiminin yeni sözleşme konusunda anlaştığı Mehmet Topal geçen sezonki yaklaşık 7.7 milyon TL’lik kazancıyla takımın en çok kazanan oyuncularından biri olsa da tecrübeli futbolcunun 53 maçta 4 bin 237 dakika sahada kalması dakikasının bin 817 liraya gelmesini sağlıyor. Fenerbahçe’de sözleşmesi sona eren isimler arasında oynadığı dakikaya oranla en fazla kazanan oyuncunun ise sezonun büyük bölümünü sakat bir şekilde geçiren Lazar Markovic, Mehmet Topuz ve Raul Meireles olması dikkat çekiyor.

Fenerbahçe'de ayrılıklar acı gerçeği ortaya çıkardı

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...