Sarayın sırları

Düzenleyen:
Sarayın sırları

SPOR Haberleri

Futbolun başına Yalman'ın getirilmesi, taraftarın sevdiği Sneijder'in satışının yönetim kanadından dillendirilmesi ve emareler....

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray, tarihinin en kaotik süreçlerinden birini geçiriyor. Haziran ayının ortasına gelinmesine rağmen sarı-kırmızılı takımın yeni hocası belirlenemedi. Başkan Dursun Özbek, “Acelemiz yok, istediğiniz hayali kurabilirsiniz, futbolun tek sorumlusu Alp Yalman” ifadelerini kullanırken, ikinci başkan Cengiz Özyalçın futbol takımının yıldızı Wesley Sneijder için “Satacağız” açıklaması yapıyor. Yalman, kolları sıvasa da bir isme bile resmi olarak imza attıramıyor. Peki bu tutarsızlıkların sebebi ne? Galatasaray’da son 1 ay içerinsinde neler yaşandı? İşte kulübe, camiaya çok yakın isimlerimden öğrenilen bilgiler şu şekilde:
Eski başkanlar Faruk Süren ile Mehmet Cansun, kulübün eski yöneticisi ve Fatih Terim’in yakın dostu Ali Dürüst’ün girişimleriyle “17 Mayıs’taki UEFA Kupası yemeği” sonrası özel görüşme ayarlanıp, Dursun Özbek ile Fatih Terim bir araya getirildi.
Terim, Özbek’e “G.Saray için sorumluluk alırım. Ama Milli Takım’daki görevimi bırakmamı kimse talep etmeyecek. Ayrıca Sneijder’i takımımda görmek istemiyorum” dedi. G.Saray Başkanı şartları kabul etti. Terim 6 Nisan 2013’te oynanan Mersin maçında oyunda aldığı Sneijder’in başkan Ünal Aysal’ı aramasını unutamıyordu. Eski yönetici Abdürrahim Albayrak da önceki gün televizyonda bu olayı açık açık anlattı.
Kupa şampiyonluğunun ardından nefes alan Dursun Özbek, Alp Yalman’ı da G.Saray’daki güçlü isimlerin baskısını kırmak ve muhalefeti susturmak için futbolun başına geçirdi. Bu şekilde camiada tek hedef haline gelmekten kurtulmayı hedefledi.
Öncelikli amaç transfer yapmak değil, yıldız isimleri yüksek fiyatları satıp kar sağlamaktı. Bu isimler içinde Terim’in gönderilmesi istediği Sneijder’in yanında Muslera ve Podolski de vardı.
Taraftarın tepkisinden çekinen yönetim bilinçli olarak “Sneijder’i takımda tutma kararına vardıkları” bilgisini sızdırıp Terim geline kadar zaman kazanmayı amaçladı.
Sneijder’in, yönetime ağır eleştirilerde bulunması, Özbek ve kurmaylarının ekmeğine yağ sürdü.
Dursun Özbek, Sneijder için “Gereken yapılacak” açıklaması yaptı. İyice rahatlayan sarı-kırmızılı yöneticiler bu konuda tedbirli davranmayı bıraktı.
İkinci Başkan Cengiz Özyalçın, dost sohbetinde Sneijder satmayı düşündüklerini ağzından kaçırdı.
Galatasaray yönetimi şimdi Avrupa Şampiyonası’nın sona ermesini ve Terim’i bekliyor.
Transferde ise en büyük hedef Dzeko. Çünkü Sneijder’in satılmasının üzeri ancak dünya çapında bir yıldızın transferiyle örtülür düşüncesi hakim.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...