Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Fenerbahçe’de oynamak bir ayrıcalık'

Düzenleyen:
'Fenerbahçe’de oynamak bir ayrıcalık'

SPOR Haberleri

Spor Toto Basketbol Ligi ekiplerinden Fenerbahçe'de forma giyen Barış Hersek, takımda az süre almasıyla ilgili olarak,''Aldığım süreyi hiçbir zaman az çok diye tartışa konusu yapmam. Çünkü Fenerbahçe camiasında oynamak bir ayrıcalık" açıklamasını yaptı.

Spor Toto Basketbol Lig’ini şampiyonluk ile tamamlayan Fenerbahçe Erkek Basketbol takımı oyuncusu Barış Hersek, kariyeri ve sezonu basın mensuplarına değerlendirdi.

"TÜRKİYE LİG ŞAMPİYONLUĞU BENCE BİZİM ÇOK DOĞAL BİR HAKKIMIZDI"

Hiçbir zaman hedeflerin bitmeyeceğini söyleyen Hersek, "Her zaman yeni hedefler var. Basketbol açısından doyumsuz olduğunu düşünüyorum. Çok istekliyim. Geçen iki senede Karşıyaka’da başarılar yakaladım. Fenerbahçe’de bu sene oynadığımız basketbol; Türkiye Kupası ile başladık, THY Euroleague finali oynadık. Türkiye Lig şampiyonluğu bence bizim çok doğal bir hakkımızdı. Burada koçumuzun bize sahada gösterdiklerini en iyi şekilde uygulamaya çalıştık. Sahada çok büyük emek sarf ederek başarıyı sağladığımızı düşünüyorum. Büyük Fenerbahçe ailesi de bize hiçbir zaman desteğini esirgemedi. Her zaman bize destek verdiler. Bizde bu desteği boşa çıkarmadık ve sezonu mutlu bir şekilde tamamladık" diye konuştu.

"OBRADOVIC’İN SÖYLEDİKLERİNİ DAHA İYİ UYGULAYARAK NEDEN EUROLEAGUE ŞAMPİYONU OLMAYALIM"

THY Euroleague finalinde verilen kararların yönetimsel olduğunu vurgulayan başarılı basketbolcusu, "Ben oyuncu olarak basketbol adına konuşabilirim. Ama maça çok iyi başlamadık. 20 sayılara kadar çıkan bir fark oldu. Sonrasında çok iyi bir geri dönüş sağladık. İki hucum ribaundumuz oldu. Onlar olmasaydı Euroleague şampiyonluğu geliyordu. Geçen sene final-four’a kaldık. Bu senede final oynadık. Seneye de koçumuzun söylediklerini daha iyi uygulayarak, Fenerbahçe ailesinin desteği ile de Euroleague şampiyonu neden olmayalım" şeklinde konuştu.

"OBRADOVIC’İN İNANILMAZ BİR SİSTEMİ VAR"

Zeljko Obradovic’in inanılmaz bir sistemi olduğunu belirten Barış Hersek, "Obradovic’in sistemine en iyi adapte olan oyuncular sahada en iyi şekilde performans gösteren oyuncular bizlerdik. Çok iyi bir sezon geçirdik. En başta Başkanımız Aziz Yıldırım bize çok destek verdi. Koçumuzun bize aşıladığı inanılmaz bir sistem var. Onu çok iyi bir şekilde uyguladığımızı düşünüyorum. Burada oynayan bir çok oyuncu kariyerli oyuncular. Obradovic’in söylediklerini de sahaya yansıttık. Bu şekilde başarılı olduk" ifadelerini kullandı.

"OBRADOVIC İLE ÇALIŞMAK ZOR AMA İNANILMAZ KEYİFLİ"

Basın mensuplarının Başantrenör Obradovic‘in kendisiyle çalışmanın zor olduğunun söylemesinin hatırlatılması üzerine başarılı basketbolcu, şöyle cevap verdi:

"Obradovic ile çalışmak zor ama inanılmaz keyifli. Ben basketbol kariyerimdeki en zor sezonumu ve en keyifli sezonumu geçirdim. Çünkü Obradovic’in istekleri hiç bitmiyor. İstekleri olan oyuncular olduğumuz için karşılamakta kolay değil asıl böyle başarı geliyor. Rekabeti ateşleyen bir şey. Koçumuz benle çalışmak zor derken, kendi adıma çok keyif aldığım bir sezon geçirdim. Çünkü her zaman basketbol sahası dışında uyardığı şey mutlaka karşımıza çıkan şeyler. Bir ay önce sahada uyardığı bir şey bir ay sonra karşınıza çıkıyor. Bu görüşüne inanılmaz saygı duyuyorum. Bizi de takım olarak ileri götüren açıkçası bu oldu."

"ALDIĞIM SÜREYİ HİÇBİR ZAMAN AZ ÇOK DİYE TARTIŞA KONUSU YAPMAM"

Fenerbahçe gibi büyük bir camiada olduğu için çok mutlu olduğunu vurgulayan Hersek, sözlerine şöyle devam etti:

"Obradovic ve mükemmel takım arkadaşlarına da sahip olduğum için çok mutluyum. Aldığım süreyi hiçbir zaman az çok diye tartışa konusu yapmam. Çünkü Fenerbahçe camiasında oynamak bir ayrıcalık. Koçumuzun beni kullandığı maçlar oldu, kullanmadığı maçlar oldu. Ben sporcuyum hazır bulunmak zorundayım. Aldığım süre neyse onu en iyi şekilde değerlendirmek zorundayım. Bu sene baktığımda aldığım süreyi iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Sezon içerisinde küçük bir sakatlığım oldu. Takımdan bir ay gibi bir süre uzakta kaldım. Ona rağmen çok iyi bir dönüş yaptım. Aldığım süreyi en iyi şekilde değerlendirdiğimi düşünüyorum. Fenerbahçe ile devam eden bir kontratım var. Dolayısı ile takımda kalırsam çok mutluyum. Kendimi daha da ispat edip daha fazla süre almak istiyorum."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...