Sarı-Lacivertliler Liverpool'lu stoperin işini bitirdi

Sarı-Lacivertliler Liverpool'lu stoperin işini bitirdi

SPOR Haberleri

İngiltere'de bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sıkı pazarlıklar sonrası 5 milyon avro bonservis bedeliyle oyuncuyu transfer etti

Transfer çalışmaları için İngiltere’de bulunan F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım Liverpool’un Slovak stoperi Martin Skrtel’in transferini bitirdi. Liverpool teknik direktörü Jürgen  Klopp 31 yaşındaki oyuncuyu yeni sezonda takımda düşünmüyordu. Slovak defans oyuncusu da 2008 yılından bu yana oynadığı İngiltere’den ayrılmak istiyordu. Sarı-lacivertliler Martin Skrtel için İngiliz kulübüne 4 milyon avro bonservis bedeli önerdi, Liverpool ise 6 milyon avro istedi, 5 milyon avroda el sıkışıldı. Martin Skrtel Liverpool’dan aldığı yıllık ücretinden daha azına gelmeye razı oldu. Sarı-lacivertli yönetim Liverpool’dan yıllık 4 milyon avro kazanan Martin Skrtel’e maç başı ve bonuslarla birlikte bu rakamı ödemeyi kabul etti. Slovak oyuncunun menajeriyle de anlaşma sağlanınca iş bitti.

Pereira çok istiyordu

Teknik Direktör Vitor Pereira Skrtel'i çok istiyordu. Slovak oyuncunun geriden oyun kurma, top alıp top dağıtma özelliği sebebiyle yeni sezonda oyun sisteminin en önemli parçalarından biri olacağını belirtiyordu. Sarı-lacivertliler teknik direktör Aykut Kocaman döneminden beridir Skrtel’i transfer etmek istiyordu. Sarı-lacivertli ekibin bu ısrarlı tutumu da Slovak oyuncunun F.Bahçe’nin teklifine olumlu yaklaşmasında önemli bir etken oldu. Slovakya Milli Takımı ile EURO 2016’da forma giyen 31 yaşındaki defans oyuncusuna F.Bahçe’nin yanı sıra Bundesliga temsilcisi Wolfsburg da talipti. Miroslav Stoch'un da milli takım kampında tecrübeli oyuncuya F.Bahçe ve İstanbul’u anlattığı, Saracoğlu’nun atmosferi hakkında videolar izlettiği belirtildi.

SKRTEL'İN İSTATİSTİKLERİ
Takım Sezon
Maç Gol
Liverpool 9
317 18
Zenit 3
16 -

Skrtel kaptanlığını yaptığı Slovakya Milli Takımı ile de 82 maça çıkıp 5 gol kaydetti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...