Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sneijder boşuna patlamamış...

Düzenleyen:
Sneijder boşuna patlamamış...

SPOR Haberleri

Galatasaray'da yöneticiler hakkında yaptığı açıklamalardan sonra eleştirilerin odağına konulan Hollandalı yıldız Wesley Sneijder için yeni bir iddia ortaya atıldı.

Wesley Sneijder, Galatasaray'la sezon sonunda bitecek sözleşmesini Ekim ayında 2018'e kadar uzatmıştı. Sabah Gazetesi, bu imzanın perde arkasına ilişkin özel bir haber servis etti. İşte detaylar:

NE OYUNCUNUN NE DE MENAJERİ AYRINTIYI FARK ETTİ

2015-2016 sezonu başında Galatasaray'ın Finansal Fair Play kıskacında olduğu ve Avrupa Kupaları'ndan men cezası alabileceği konuşuluyordu. Bu durumdan futbolcular da haberdardı. Wesley Sneijder iki yıl uzattığı sözleşmesine "Galatasaray Avrupa'ya gidemezse serbest kalır" maddesi koydurmak istedi. Sözleşmeleri satır satır inceleyen dönemin genel sekreteri Fatih İşbecer bu maddeyi, "Galatasaray sportif koşullardan dolayı Avrupa'ya gidemezse serbest kalır" şeklinde revize etti. Bu değişikliği ne Sneijder ne de menajeri fark etti…


KUPA FİNALİNDEN ÖNCE ÖĞRENDİ

UEFA sezon ortasında Galatasaray'ı Avrupa'dan 1 yıl men ettiğini açıkladı. Sneijder de sezon sonunda serbest kalacağını düşünmeye başladı. Ancak kupa finalinden bir süre önce gerçek ortaya çıktı. Hollandalı 10 numara Galatasaray'ın Fenerbahçe'yi yenip kupayı alması halinde serbest kalamayacağını öğrendi.

ÇOK KIZDI, YÖNETİMİ HEDEF ALDI

Sneijder'e yakın çevreler, yönetimi hedef alan zehir zemberek açıklamaları bu duruma sinirlenmesine bağladı. Galatasaray sportif nedenlerden değil Finansal Fair Play yüzünden Avrupa'ya gidemedi ve eski yönetici Fatih İşbecer'in sözleşmesinde düzelttiği özel madde Sneijder'in serbest kalmasını önledi. İşbecer istifa edip yönetimden ayrılırken, yıldız oyuncunun bu şartlarda Türkiye dışına çıkış opsiyonu 7.5 milyon Euro oldu.

NELER DEMİŞTİ?

Serbest kalamayacağını çok sonra fark eden Sneijder'in bu duruma çok sinirlendiği ve verdiği bir röportajda da sarı-kırmızılı yöneticileri hedef alarak bir anlamda intikam almayı düşündüğü ifade edildi. İşte Hollandalı 10 numaranın yaptığı sert eleştirilerden öne çıkınlar:

"Galatasaray Yönetimi'nde hamle yapacak, radikal kararlar alacak yönetici tipi yok. Kendi reklamlarını yapıyorlar. Egoları tavan yapmış."

"Fatih İşbecer şimdi nerede. Bir ara hep o vardı, hep ön plandaydı. Denizli gittikten sonra Fatih Bey ortalarda yok."

"Kalbim G.Saray'da. Kalmayı istiyorum. Fakat kulüp yeni bir vizyon belirlemezse ben de geleceğimi düşünmeliyim."

"Burak Yılmaz neden kulüpten ayrıldı zannediyorsunuz? Adam sıkıldı, o kadar bunalttılar ki, yönetim ona destek olmadı."

HANGİ ŞARTLARDA ANLAŞMIŞTI?

Wesley Sneijder, Galatasaray ile sözleşmesini 3 Ekim 2015 tarihinde 2018 yılına kadar uzattı. Sarı-kırmızılı kulüp kontratın detaylarını şöyle açıkladı: "Sneijder'in sözleşmesi 2016-2017 ve 2017-2018 futbol sezonları için uzatıldı. Futbolcuya ilgili her bir sezon için 3 milyon 200 bin Euro sabit transfer ücreti, 1 milyon 300 bin Euro imza ücreti ve 20 bin Euro maç başı ücret ödenecektir.

Ayrıca futbolcu her bir sezonda Spor Toto Süper Lig Şampiyonluğunda 250 bin Euro, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalındığında 250 bin Euro ve Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu durumunda 500 bin Euro bonusa hak kazanacaktır."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...