Ukrayna 0-2 Kuzey İrlanda

Düzenleyen:
Ukrayna 0-2 Kuzey İrlanda

SPOR Haberleri

EURO 2016 C Grubu'nda Ukrayna ile Kuzey İrlanda karşı karşıya geldi.

EURO 2016 C Grubu'nda Kuzey İrlanda, Ukrayna'yı 2-0 mağlup etti. Stade des Lumieres'te oynanan kritik mücadelede Kuzey İrlanda'ya galibiyeti getiren tarihi sayıları maçın 49. dakikasında 36 yaşındaki McAuley ve 90+6'da McGinn kaydetti. Bu sonuçla Kuzey İrlanda ilk kez bir Avrupa mücadelesinde goller kaydederek tarihi bir galibiyet elde etti.

Dolu yağması nedeniyle yaklaşık 5 dakika ara verilen ve ardından devam eden maçta Kuzey İrlanda, hanesine 3 puan yazdırarak önemli bir galibiyet elde etti.


Ukrayna 0-2 Kuzey İrlanda

Ukrayna: Pyatov, Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk, Sydorchuk, Stepanenko, Yarmolenko, Kovalenko, Konoplyanka, Seleznyov
Kuzey İrlanda: McGovern, Hughes, Cathcart, McAuley, J.Evans, C.Evans, Davis, Norwood, Ward, Washington, Dallas

MAÇTAN NOTLAR:

Kuzey İrlanda, Ukrayna'yı henüz mağlup edemedi. Ancak son iki karşılaşma golsüz beraberlikle sonuçlandı. Kuzey İrlanda, Ukrayna ile oynadığı dört maçta sadece bir gol atabildi: o gol de Nisan 1997'de Iain Dowie `nin ayağından geldi.

İki takım tarihlerinde ilk kez bir büyük turnuvada karşılaşacaklar. Öncesinde Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası elemelerinde ikişer kez karşılaşmışlardı. Avrupa Şampiyonaları'ndaki ilk maçında İsveç'i 2-1 yenen Ukrayna, sonrasında oynadığı üç maçı da gol atamadan kaybetti. Ancak Ukrayna son 19 milli maçında sadece üç kez mağlup oldu (İki kez İspanya'ya, bir kez Almanya'ya). Kuzey İrlanda büyük turnuvalardaki son 10 maçında sadece bir galibiyet alabildi (4B 5M); 1982 Dünya Kupası'nda İspanya'ya karşı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...