2016 Rio Olimpiyatları öncesi Türk atlerler ilk sırada yer aldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
2016 Rio Olimpiyatları öncesi Türk atlerler ilk sırada yer aldı

SPOR Haberleri  / AA

2016 Rio Olimpiyatları için kota almaya çalışan Türkiye erkekler 4x100 metre bayrak takımı, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından düzenlenen Diamond Lig'in 8. ayağında birinci oldu.

Jak Ali Harvey, Ramil Guliyev, Emre Zafer Barnes, İzzet Safer, Fatih Aktaş ve Furkan Şen'den oluşan ekip, İsveç'in başkenti Stockholm ile aynı adı taşıyan olimpiyat stadında yapılan organizasyonda, kota yolunda 3. yarışına çıktı.

Türkiye Milli Takımı, 38.76 saniyelik derecesiyle mücadeleyi, Finlandiya, İsveç A takımı, İsveç B takımı, Norveç ve Romanya'nın önünde ilk sırada bitirdi.

Dünya sıralamasındaki ilk 16 takımın kota aldığı 4x100 metre bayrak yarışında sıralama, takımların sezon içinde koştuğu en iyi iki dereceler toplanarak oluşturuluyor. Sezona ait en iyi iki derecesi 38.68 ve 38.31 olan milli takım, dünya sıralamasında 17. sırada yer alıyor.

Türkiye, 25 Haziran'da Romanya'daki Balkan Şampiyonası ve son olarak 6-10 Temmuz'da Amsterdam'daki Avrupa Şampiyonası'nda en iyi derecelerini koşmak için yarışacak.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...