Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatih Terim Galatasaray'ı, Aykut Kocaman da Milli Takımı çalıştıracak

Düzenleyen:
Fatih Terim Galatasaray'ı, Aykut Kocaman da Milli Takımı çalıştıracak

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in EURO 2016 sonrası Galatasaray'ın başına geçeceğini iddia eden Akşam gazetesi, A Milli Takımı da Aykut Kocaman'ın çalıştıracağını yazdı.

Fransa'da hayal kırıklığı yaşatan A Milli Takım'ın patronu Fatih Terim'in "Gereğini yapacağım" sözlerinden sonra futbol kulisleri kazan gibi kaynamaya başladı. İlk iki maçta puan alamayan, gol atamayan ve şansını Çek maçına bırakan ay-yıldızlı takımın teknik patronu Fatih Terim'in ayrılacağı, ardından Galatasaray'ın başına geçeceği, yerine de 2018 Dünya Kupası elemeleri için Torku Konya'yı çalıştıran Aykut Kocaman'ın geçeceği iddia edildi. Terim, hafta içiresinde basınla yaptığı sohbette de, "Benle ya da bensiz bu takım devam edecek" diyerek ilk ayrılık sinyalini vermişti.

DÖRDÜNCÜ KEZ YUVAYA DÖNECEK Mİ?

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek, Türkiye'nin finallerdeki pozisyonunun belli olmasını beklerken Fatih Terim'e teklif yapacak. Terim'in 4. kez Galatasaray'a dönmesi için tüm fedekarlıklara hazır olan Özbek, tecrübeli teknik adamı ikna etmenin yollarını arayacak.

Hem Galatasaray hem A Milli Takımı çalıştırmayı düşünen Fatih Terim'e Galatasaray şartı koşulacak. Terim'den yeni yapılanma isteyecek olan Galatasaray, efsane ismi ile yola devam etmek için her türlü fedekarlığı yapacak.

OPERASYON TEMMUZ AYINDA BİTER

Bilindiği gibi Fatih Terim'in 2020'ye dek TFF ile sözleşmesi bulunuyor. Ancak "Mutluyum" dese de sürekli ayrılık sinyali veren Fatih Terim'in "Gideceğim" demesi halinde konu Yıldırım Demirören federasyonu tarafından masaya yatırılacak.

Türkiye Futbol Direktörü olarak göreve devam eden Terim'in gidişine engel olunamaması halinde hemen Aykut Kocaman ile temasa geçilecek. Geçen sezon Konyaspor'da harika bir performans ortaya koyan Kocaman ile Yeşil-Beyazlılar 2 yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak TFF'nin Konya'yı ve Aykut Kocaman'ı ikna etmesi bekleniyor. İddialar doğru çıkarsa Temmuz ayında bu operasyon gerçekleşecek.

20 MİLYON EURO'LUK ÖZEL BÜTÇE

Salı günü Çek Cumhuriyeti ile kader maçına çıkacak olan A Milli Takım'da bozulan hava transfer ve çeşitli iddialarla iyice gün yüzüne çıkarken Fatih Terim'i ikna etmek için Dursun Özbek, transferde gerekirse 20 milyon Euro'luk bütçe oluşturacak.

Fransa'da gidişi öncesinde gazetecilere, Fatih Terim için, "Hayalde sınır yok" diyen Özbek, daha önce Galatasaray'a sayısız başarı yaşatan Terim ile yeniden ayağa kalkmanın planlarını yapıyor. Gelecek sezon Avrupa'da olmasa bile 21. şampiyonluğu isteyen ve Fenerbahçe'ye 4. yıldızı taktırmamayı hedefleyen Dursun Özbek, özellikle mali yapının altından kalkabilmek için direkt Şampiyonlar Ligi'ne katılınmasını istiyor.

İSTİFA HALİNDE TAZMİNAT YOK

TFF, 13 Kasım 2013 tarihinde Fatih Terim ile 5+2 yıllık sözleşme imzaladı. Buna göre Terim, ilk 5 yıl içinde gönderilmesi halinde kademeli olarak tazminat hak ediyor. Örneğin ilk yıl Terim kovulmuş olsa TFF, 12 milyon Euro tazminat ödemeye mahkum olacaktı. Bu rakam her yıl düşerken istifa halinde ise tazminat yok.

TFF, 13 Kasım 2018 tarihinden bir ay önce Terim'in sözleşmesindeki 2 yıllık opsiyonu kullanmama hakkına sahip. Mukaveleye göre Fatih Terim'e her yıl için 3.5 milyon Euro yıllık ücret ödeniyor. Bu meblağ 12 taksitte Terim'in hesabına yatırılıyor. Fatih Hoca, EURO 2016'da en çok ücret alan üçüncü antrenör.

KOCAMAN TECRÜBE

Aykut Kocaman, İstanbulspor'da başladığı teknik adamlık kariyerinde bir çok Anadolu kulübü ile çalışırken Fenerbahçe'de 2011 yılı şampiyonluğuna imza attı. Geçen sezon Torku Konya ile tarih yazan ve Yeşil-Beyazlı takımı Avrupa Kupaları'na taşıyan Kocaman, kariyerinde Fenerbahçe ile de UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final oynadı, Benfica'ya elendi. (Kaynak: Akşam)

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...