Yılmaz Vural: Bana ne Fatih Terim'in tercihlerinden

Düzenleyen:
Yılmaz Vural: Bana ne Fatih Terim'in tercihlerinden

SPOR Haberleri

Yılmaz Vural katıldığı televizyon programında, "İnsanlar benden bekliyor ki Fatih hoca niye onu oynatmıyor diye tartışayım. Bana ne Fatih hocanın tercihlerinden" dedi.

Ünlü teknik direktör Yılmaz Vural, katıldığı bir televizyon programında Milli Takım ve Fatih Terim ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yılmaz Vural'ın konuşmasının bir kısmı şu şekilde;

"AVRUPALILAR BİZDEN 50 YIL İLERİDE"

"Bizim insanımız iyi eğitilmiyor. Ben Ankara'da spor akademisini bitirdim. Almanya'ya gittim, beni lise mezunu kabul ettiler. Sıfırdan yeniden öğrenmek zorunda kaldım. Sonra dedim ki iyi ki kabul etmemişler. Bizim öğrendiklerimiz onların 50 yıl gerisinde. Adam sana bilgi veriyor, sen onu tercüme ediyorsun da öğreniyorsun. Adam yenisini bulup onu uyguluyor.

"BANA NE FATİH HOCANIN TERCİHLERİNDEN"

Ben üniversitede ders veriyorum. O eğitimle 3 tane koyun güdemezsin. Bir şey öğretilmiyor. Baştan aşağı yanlış. İçim acıyor. Benim ülkem niye yapamıyor diye üzülüyorum. Kimsenin de umrunda değil. Nerede başarılı olduk? Oyun boyutuyla başarılı oluyoruz. Sadece bilimle olmuyor ya, o kısımlarla bazen başarılı oluyoruz. İnsanlar bekliyor benden bekliyor ki Fatih hoca niye onu oynatmıyor diye tartışayım. Bana ne Fatih hocanın tercihlerinden. Başkası olsa ne olacak? Bu Türkiye çok bekler daha."

"SONUÇ ÇIKINCA KONUŞMAK KOLAY"

"Hoca ben kadrodan sorumluyum diyor. Beni kritik edin diyor. Geçmişte sonuç almış, hala geçmişe bakarak devam etmek istiyor. Onun tercihi bu. Burası kulüp takımı değil ki. Türkiye'de stoper mi yok? Semih var, Ahmet Çalık var... Onları oynatmıyorsan niye seçtin? Sonuç kötüyken bunlar konuşuluyor. Hoca kendini burada riske atıyor. Adalet bu değil bence. Ben ligde oynayan bir futbolcu olsam niye uğraşıyorum diye düşünürüm. Yalçın dedi bunu mesela. Hoca olarak pek bir şey de diyemiyorum. Sonuç çıkınca konuşmak kolay.

"BU ÜLKENİN TEK FATİH TERİM'İ VAR"

Hoca şöyle düşünebilir; ben bir daha bu oyuncuları oynatayım kendilerini kanıtlasınlar. Değiştirse niye değiştirdin diyebilirler. Takımı değiştirip sonuç alırsa niye bunları oynatmadın denilecek. Yoruma çok açık bir iş. Tamamen sonuca bağlı. Hoca kendini riske etti, çok lehine gitmedi. Ama bitmiş bir şey yok. Yine kazanırsa hocamızın imparatorluğu devam edecek. Bu ülkenin bir Fatih Terim'i var. Bu kadar kolay değil bu işler. Yıllarını vermiş, kendini kabul ettirmiş. Eğer kaybederse çok zor bir duruma düşecek. Yazık değil mi Arda'ya? Emek verildi o kadar. Arda Manisa'ya kiralık gitmişti, aradım. Gel seni Antalya'ya alayım dedim. Ben kampa katılayım sonra karar vereyim dedi. Orada başarılı oldu, Arda oldu. Ben sadece niye her hafta İstanbul'a geliyorsun derim ancak. Git şimdi evinde bin kişi kalıyordur. Artık geleceğin yere gelmişsin, uzaklaş bunlardan. Ne hale düşüyorsun, yazık değil mi?" diyerek konuşmasını tamamladı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...