Orman: UEFA sağ olsun

Düzenleyen:
Orman: UEFA sağ olsun

SPOR Haberleri

“Uygulanan sıkı denetimi şansa çevirdik. Bu kurallar bizi daha çok araştırmaya ve sıkı pazarlıklar yapmaya zorladı”

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman geleneksel hale gelen iftar sohbetinde açıklamalarda bulundu… Haliyle gündem, transferler yeni sezon planlaması, ekonomik durumdu… Orman genel anlamda bilgiler verdi… İşte sözleri:
İdman topçusu mu alalım!
Transfer çalışmaları UEFA’nın belirlediği kriterler çerçevesinde devam ediyor. Transfer gündemimiz yoğun ama kimse çok büyük beklentilerin içine girmemeli. Çünkü 2 yıldır UEFA'nın çok sıkı denetimi altındayız. Biz oyuncu satmadan bonservis bedeli ödeyeceğimiz bir oyuncu alamayız . Bu açık ve net bir kural. Buna rağmen şartları zorlayıp bonservisli oyuncu alırsak bu sefer esame listesine yazamayız, oynatamayız. Yani antrenmana topçu almış oluruz. Durum bu kadar açık ve net.” 
UEFA defteri kapattı
“Geçen sezon üç oyuncu sattık ve transferde çok rahattık. Bu paranın hepsini transfere kullanmadık ama kalan parayı da bu seneye aktarma gibi bir durum söz konusu değil. Çünkü UEFA 30 Mayıs itibari ile geçen sezonun defterini kapattı ve bize yeni bir defter açtı. O paraların hepsi geçen sezonun toplamı içinde değerlendirildi. Futbol takımımız için 54-55 milyon avro civarında bir harcamamız olmuş.Bu sene de aşağı yukarı aynı rakamlar ödenecek. Aşağı çekmek için uğraşıyoruz.”
Fırsata çevirdik
“UEFA'nın bize uyguladığı FFP kuralarını büyük bir şansa çevirdiğimizi düşünüyorum ve transferde eskilere nazaran, futbol piyasasındaki genel davranışlara nazaran çok mesafe kat-ettiğimizi düşünüyorum. Çünkü bu kurallar bizi daha çok araştırmaya, çok daha sıkı pazarlıklar yapmaya alıştırdı. Hem parasal, hem aldığımız oyuncuların performansIarı açısından transferlerdeki başarılar bunun çok açık bir göstergesi. FFP kuralları bizim için büyük bir fırsat oldu” 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...