Mahalle tipi spor tesisleri artacak

Düzenleyen:
Mahalle tipi spor tesisleri artacak

SPOR Haberleri

Futbol, basketbol ve voleybol sahalarında oluşan mahalle tipi spor tesislerinin sayısını bin 76'ya arttırılacağını bildiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Türkiye'nin dört bir yanına inşa ettiğimiz bu tesisler, hem sağlıklı nesiller yetişmesinde büyük rol oynuyor hem de gençlerimizi erken yaşta sporla tanıştırarak onları kötü alışkanlıklardan koruyor" açıklamasını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelinde hayata geçirmeye çalıştığı mahalle tipi spor tesislerinin sayısı 582'ye ulaştı. Planlanan 494 tesisin tamamlanmasıyla sayı bin 76'ya çıkacak. Bakanlıktan yapılan açıklamada, gençlerin sporla tanışmaları ve mahallelerinde spor yapabilmeleri için hayata geçirilen futbol, basketbol ve voleybol sahalarından oluşan mahalle tipi spor tesislerine her gün bir yenisinin eklendiği belirtildi. Arazi tahsisinin belediyeler tarafından yapıldığı tesisler için Bakanlığın yerel yönetimlerle birlikte hareket ettiği vurgulanan açıklamada, mahalle tipi spor tesislerinin yapımında bölgelerinde spor tesisi olmayan yerlere öncelik verildiği bildirildi.

Kılıç: "Tüm imkanları gençler için seferber ettik"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Bakanlık olarak tüm imkanları gençler için seferber ettiklerini belirtti.
Özellikle okul çağındaki gençlere yönelik yapılan yatırımların Türkiye'nin geleceğine önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Kılıç, şu ifadeleri kullandı:
"Sporda büyük bir tesisleşme hamlesine imza attık. Türkiye genelinde sayısı bini aşan mahalle tipi spor tesisleri, bu yatırımlar arasında ayrı bir öneme sahip. Mahalle aralarına yaptığımız, içerisinde futbol, basketbol ve voleybol sahalarının bulunduğu tesisleri gençlerimiz spor yapabilsin diye tabiri caizse onların ayaklarına götürerek yapıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanına inşa ettiğimiz bu tesisler, hem sağlıklı nesiller yetişmesinde büyük rol oynuyor hem de gençlerimizi erken yaşta sporla tanıştırarak onları kötü alışkanlıklardan koruyor."

Mahalle arasında yapılan tesislerle ilgili ailelerden ve gençlerden olumlu geri dönüşler aldıklarını anlatan Bakan Kılıç, şunları kaydetti:
"Gençlerin ve çocukların güvenli bir şekilde bu ortamlarda fiziksel aktivitelerini geliştirebilmelerini hedefliyoruz. Bu tesisler sayesinde ailelerimiz, çocuklarının nerede vakit geçirdiğini biliyor. Çocuklarımız bu sayede toplum kurallarına uymayı, coşkuyu, dostluğu, birlik ve beraberlik duygusuyla hareket etmeyi öğreniyor. Bu tesislerde ayrıca yetenekli sporcuların ortaya çıkması için zemin hazırlamış oluyoruz. 'Gençlerimiz, ülkemizin geleceğidir' anlayışıyla yatırımlarımıza devam edeceğiz."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...