Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Şampiyonluğa oynayacakken, küçülme kararı alındı'

Düzenleyen:
'Şampiyonluğa oynayacakken, küçülme kararı alındı'

SPOR Haberleri

Kasımpaşa Teknik Direktörü Çalımbay: "Bu sezonki hedefimiz şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturmaktı. Biz buna hazırlanırken bir anda yönetim küçülme kararı aldı'' açıklamasını yaptı.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonda şampiyonluk için yola çıkmayı hedeflerken, kulüp yönetiminin küçülme kararı aldığını söyledi. Rıza Çalımbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kasımpaşa Kulübü yönetiminin takımın bütçesinde küçülmeye gitme kararı almasından dolayı üzgün olduğunu ifade etti.

Süper Lig'de geçen sezon başarılı bir performans sergilediklerini anlatan Çalımbay, hakem hataları nedeniyle Avrupa kupalarına katılma hedeflerini gerçekleştiremediklerini savunarak, şunları kaydetti:
"Hakem hataları olmasıydı şu anda Avrupa kupalarına katılacak takımların başında geliyorduk. Bu sezonki hedefimiz şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturmaktı. Öyle konuşmuştuk. Geride kalan sezon hedefimiz ilk 10 içinde yer almaktı, ligi 7. sırada bitirdik. Eğer hakem hataları olmasaydı biz 3 ya da 4. olacaktık. Biz buna hazırlanırken bir anda yönetim küçülme kararı aldı. Oyuncu transfer edilemeyecek. Transfer olacaksa da genç ve maliyeti ucuz oyuncu olacak. Tabi böyle bir karar alındı diye takımımı bırakıp gidecek biri değilim. Bu bize yakışmaz, benim burada 3 yıllık mukavelem var."


Kasımpaşa'da göreve gelirken ikinci sezon için büyük hedefler konduğunu dile getiren Çalımbay, "Üzüldüm, çünkü benim kendime göre bir hedefim vardı. Özellikle bu sene Avrupa kupalarına gitmek istiyordum. Çünkü bunu hak ediyorduk. Maalesef hakem arkadaşlarımızın yaptığı hatalar bizi zor duruma düşürdü. Futbolda her zaman her şey iyi gidecek diye bir şey yok. Şu anda da bizim böyle bir durumumuz var ve böyle gidilecek. Biz de ona göre takım yapacağız. Benim bu konuda bir korkum yok." değerlendirmesinde bulundu.

- "Yüksek maliyetli transfer yapma şansımız yok"

Rıza Çalımbay, bütçede küçülmeye gidildiği için yüksek maliyetli futbolcu transfer etme şanslarının olmadığını ifade etti.
Verilecek bütçeye göre hareket edeceklerini dile getiren Çalımbay, şöyle konuştu:
"Bundan önce takip ettiğimiz ve almak istediğimiz oyuncuların listesini sildik. Şu anda başka oyuncuları arama durumuna geçtik. Bu önemli değil, biz oradan da iyi oyuncular çıkartırız. Çünkü ben daha önce çalıştığım Mersin İdmanyurdu, Sivasspor ve Eskişehirspor'da da çok iyi oyuncular çıkardım. Yurt dışında çok iyi oyuncular buldum, hepsi de Türkiye'ye gelip faydalı oldular. Yine aynı şeyi yapabiliriz. Önemli olan burada herkesin birbirine destek vermesi. Şu ana kadar herhangi bir transfer yapmadık. Elimizde 16 oyuncu var, inşallah en az 4-5 genç arkadaş alacağız. Yüksek maliyetli transfer yapma şansımız yok." Yönetimin kararında değişim olabileceğini aktaran tecrübeli teknik direktör, "Çünkü bizim başkanımız öyle her şeyi kabullenecek biri değil. Hep yukarıda olmak ister. Onun için değişebilir. Eren Derdiyok çok istenen bir oyuncumuz. O arkadaşımızın transferi gerçekleşirse başka şeylere dönebiliriz. Bizim en az 10 oyuncuya daha ihtiyacımız var." ifadelerini kullandı.
Forvet oyuncuları Eren Derdiyok'a hem yurt içi hem de yurt dışından teklifler olduğunu belirten Çalımbay, "Bunun için şu anda görüşülüyor. Son karar yönetimimizin. Yönetimimiz uygun görürse verebilir. Eren'in isteyeni çok. Onun dışında kimseyi veremeyiz. Biz bu sezon lige çok sürpriz oyuncular çıkartacağız." şeklinde görüş belirtti.

- "Yine ilk 10 için oynayacağız"

Rıza Çalımbay, Süper Lig'de yeni sezonda ilk 10 içinde yer almak için mücadele vereceklerini anlatarak, şu ifadeleri kullandı:
"Benim hedefim var. Teknik direktör olarak hem yurt içinde hem de yurt dışında iyi yere gelmek istiyorum. Takımımı da en iyi yerlere getirmek istiyorum. Zaman zaman böyle kısıtlı imkanlar olabilir. Mersin İdmanyurdu'nda da kısıtlı şekilde çalıştık. Transfer yasağımız bile vardı. Bunların hiçbiri sorun değil. Kendimize güvenip işimize bakmamız gerekiyor. Tek istediğim şey yönetimin bize destek vermesi."

- "En büyük hedefim yurt dışında çalışmak"

Rıza Çalımbay, üst seviyedeki takımları çalıştırmak istediğini belirterek, "Şampiyonluk yaşamak gerekiyor, büyük takımlara gitmek gerekiyor. Hatta milli takımlara gitmek gerekiyor. İlla Türkiye'de olacak değil bu. Kasımpaşa'ya hedefime ulaşmak için geldim. İnşallah onu da başaracağız." şeklinde görüşlerini aktardı. Çalımbay, A Milli Futbol Takımı'nı çalıştırmanın her Türk antrenörünün hayali olduğunu vurgulayarak, "Milli takımı çalıştırmayı herkes ister. Milli takımda görev yapmak ayrıcalıktır. Onun için bütün arkadaşların hedeflerinin başında milli takım gelir. En büyük hedefim yurt dışında çalışmak. Şu anda Fatih hoca var milli takımımızın başında. İnşallah çok çok başarılı olur. Her Türk antrenörün hayalinde milli takım vardır." diye konuştu.

- "Avrupa'dan teklif geldi ama bize uygun değildi"

Rıza Çalımbay, Avrupa'da bir iki takımdan transfer teklifi aldığını dile getirerek, "Avrupa'da iyi bir yerde çalışmak isterim. Bu, şimdiki hedefim değil, daha önceden olan bir hedefti. Bir iki teklif geldi ama bize uygun değildi. O yüzden kabul etmedik. İnşallah bundan sonra oralara gitmek istiyorum. Ancak önce burada başarılı olmak lazım." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...