Galatasaray'dan flaş Fatih Terim açıklaması

Düzenleyen:
Galatasaray'dan flaş Fatih Terim açıklaması

SPOR Haberleri

Galatasaray'da yeni teknik direktör konusu çözüme kavuşuyor. Sarı-kırmızılı yönetim, Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink ile yola devam etmek istiyor. Galatasaray'da Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu ise Fatih Terim'in yeniden takımın başına döneceğine yönelik haberlerle ilgili, yeni bir açıklama yaptı.

Yeni sezon öncesi kadro planlamasına yönelik çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamada bulunan Levent Nazifoğlu, "Galatasaray Sportif AŞ'nin salı günü planlanan bir yönetim kurulu toplantısı var. Muhtemelen salı günü teknik direktörün kim olacağıyla ilgili kararı alacağız." diye konuştu.

'Kimsenin Terim'i istememe lüksü yok'
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yeniden Galatasaray'a döneceğine yönelik haberlere değinen Nazifoğlu, şunları kaydetti:
"Hiçbir Galatasaraylının Terim'i istememe lüksü yok. Kulübümüzde teknik adam olarak 8 sezon görev almış ve 6 şampiyonluk yaşamış. Birçok önemli başarıya imza atmış sembol bir isim. Bizim bu konuyu masaya yatırabilmemiz için ya Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Terim'le artık çalışmadığını ilan etmesi ya da Terim'in federasyondaki görevini bıraktığını açıklaması lazım. Sözleşmesi devam eden hocamızla ilgili spekülatif sözler söylememiz mümkün değil. Kendisiyle dostluğumuz, arkadaşlığımız var. Başkanımız Dursun Özbek de bu yönde bize isteğini aktardı. Fatih Terim'i Galatasaray'ın başında görmeyi arzu ederiz. Bizim konuşmaya başlayabilmemiz için önce TFF'deki görevinin sona ermesi lazım."

Terim'den oyuncularına: Hakkınızı helal edin
Milli Takım'ın Avrupa Şampiyonası defterini kapatmasına neden olan İrlanda Cumhuriyeti-İtalya maçının ardından oyuncularıyla bir araya gelen Fatih Terim'in duygusal bir konuşma yaptığı belirtildi.Skorer'de yer alan habere göre; kendisi gibi büyük hayal kırıklığı yaşayan oyuncularını etrafında toplayan deneyimli teknik adamın, “Her şeyden önce çabalarınız için emeklerinize sağlık demek istiyorum. Herkes tatildeyken terinizi akıttığınız ve formanızı ıslattığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin" diye konuştuğu belirtildi.Ali Fatinoğlu: Galatasaray Fatih Terim ile anlaştıGörevde kalıyorFatih Terim'in toplantı sırasında EURO 2016'ya veda etmeleri nedeniyle son derece moralsiz olduğu da ifade edildi. Bu arada ay-yıldızlı teknik adamın yaşanan hayal kırıklığı yüzünden görevini bırakabileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.Fatih Terim'in görevinin başında olduğu ve bugünden itibaren 2018 Dünya Kupası grup elemeleri ile ilgili çalışmalarına başlayacağı vurgulandı.Şimşirgil'den Terim'e bir cevap daha Video: TRT'den 

Ali Fatinoğlu: Galatasaray Fatih Terim ile anlaştı
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim konusunda önemli bilgiler veren Fatinoğlu, Fatih Terim'in kesin olarak Galatasaray'da görev yapacağını söyledi. Milli Takım'da sıkıntılı bir dönem geçiren Terim'i Başkan Dursun Özbek'in bir kez daha aradığını ve Galatasaray'a davet ettiğini ifade eden Ali Fatinoğlu kesin bir ifade kullanarak Fatih Terim ile Dursun Özbek'in anlaştıklarını ve Terim'in yeni sezonda bir kez daha Galatasaray'a geleceğini söyledi.Podolski'den 'Fatih Terim' detayı 'Galatasaray Yönetimi bu süreci doğru yönetmeli, iyi kullanmalı'Ali Fatinoğlu, bir zamanlar Avrupa'ya damga vurmuş sarı-kırmızılı kulübün transferde zorlandığını, son 1-2 sezondur yabancı futbolcuların güvensizlik duyduğunu da belirterek; "Bir kulüp düşünün ekonomik sıkıntılar nedeniyle talip olunan oyuncular gelmeye sıcak bakmıyor. Bir kulüp düşünün kadrosundaki oyuncular kazandığı yüksek rakamlar nedeniyle gitmek istemiyorlar. Bu çelişkili durumdan bir an önce kurtulmak lazım. Galatasaray'ın değerlerini ve çıkarlarını ön plana alıp yönetim masaya yumruğunu vurmalı. Futbolcuların elinde oyuncak olunmamalı. Menajerlerin oyununa gelip kulüp imajı zedelenmemeli" ifadelerini kullandı. 'Sneijder, Muslera ve Podolski üçlüsünden en az biri satılmalı'Galatasaray Futbol Takımı'nın yeni bir heyecana ihtiyacı olduğunun altını çizen Fatinoğlu, takımdaki yıldız oyunculardan en az birinin satılması gerektiğini vurgulayarak; "Galatasaray taraftarını tribünlere çekebilmek, forma satışı yapabilmek için yeni heyecan şart, bunu da yeni yıldızlar transfer ederek yapabilirsiniz. Ama önce elinizdeki Sneijder, Muslera ve Podolski'den 1-2 tanesini elden çıkarmanız lazım. Hem ücretleri yüksek bu oyuncuların elden çıkması ile bonservis bedeli ve yıllık ücrette tasarrufa geçersiniz hem de taraftarları yeni transferlerin heyecanı ile tribüne çekersiniz" şeklinde konuştu.

'Birçok hocayla kontağımız devam ediyor'

Levent Nazifoğlu, teknik direktör arayışları kapsamında birçok teknik adamla temasta olduklarını dile getirdi.

Galatasaray olarak içinde bulundukları durumun ve bütçe yapılarının belli olduğuna dikkati çeken Nazifoğlu, "Her şeyimiz belli. Bizim bütçemize göre bir hoca bulma arayışındayız. Birçok hocayla kontağımız devam ediyor. İçinde bulunduğumuz sıkıntılı döneme rağmen de iyi bir bütçemiz var." dedi.

Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılamayacak olmaları gerekçesiyle kendilerine olumsuz yanıt veren hiçbir teknik direktörün olmadığını vurgulayan Nazifoğlu, "Bu durum tabii ki dezavantaj ama Galatasaray'a önemli bir şey kaybettirmez. Avrupa'da Galatasaray'ın büyüklüğü ve marka değeri fazlasıyla biliniyor. Bir sene Avrupa kupalarında yer alamamak, göze alınamayacak bir şey değil. Biz tarihimiz boyunca o kulvarda hep başarılar elde etmişiz. Bir sonraki sezon yeniden yerimizi alacağız. Teklifte bulunduğumuz hocalar da bu durumu iyi biliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...