Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terim'in kafasında hem milli takım hem Galatasaray var

Düzenleyen:
Terim'in kafasında hem milli takım hem Galatasaray var

SPOR Haberleri

Tecrübeli teknik adam TFF'nin karşısına "İki takımı çalıştırayım" teklifiyle çıkacak

Avrupa Şampiyonası Türkiye için sona erdi ancak yankıları daha uzun süre konuşulacak gibi görünüyor. Kampta yaşananlar, ilk iki maçta oyuncuların içeride yaşananları sahaya yansıtması, prim pazarlıkları, transfer görüşmeleri, Fatih Terim ile oyuncular arasında geçen diyaloglar hepsi ortalığa döküldü. Fransa'da özellikle İspanya maçı sonrasında herkese "Milli Takımda neler oluyormuş meğer" dedirten gelişmeler günlerce gazete sütunlarında ve TV ekranlarında anlatılır oldu. Çek Cumhuriyeti galibiyetiyle küçük de olsa şampiyonaya devam etme şansı yakalayan ay-yıldızlı takım, ertesi gün İrlandalı Brady'nin 85'te İtalya'ya attığı golle evine döndü. Şimdi ise gözler Teknik Direktör Fatih Terim'e çevrildi. 
Özbek'ten gelen teklif
Hırvatistan maçı sonrası kampta gazetecilerle birlikte fotoğraf çektirirken, "Herkes gelsin, bir daha bu kareyi bulamazsınız" diyerek daha üçüncü günden ayrılık sinyali veren Fatih Terim'in ne yapacağı merak konusu oldu. Terim, İspanya maçı sonrası ise "Kolay pes eden biri değilim ama gereği neyse yapacağımdan emin olabilirsiniz" diyerek ayrılık konusundaki sinyalleri güçlendirmişti. Tecrübeli teknik adamın Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'in karşısına "çift takım çalıştırma" kartıyla çıkmayı düşündüğü öğrenildi. Daha Fransa'ya gitmeden önce Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'ten "Takımın başına geç" teklifini alan Terim'in, "Turnuva sonrası görüşelim" diyerek açık kapı bıraktığı belirtildi. 
'Eleman' polemiğiyle gitmişti
Abdullah Avcı'nın ayrılmasından sonra Ağustos 2013'te Milli Takım'ın başına üçüncü defa geçen Fatih Terim, 2014 Mayıs'ına kadar olan 6 maçlık süreçte hem ay-yıldızlı takımı hem de Galatasaray'ı çalıştırmıştı. Mayıs ayı geldiğinde Başkan Ünal Aysal Terim'in iki takımdan birini seçmesini gerektiğini söyleyince tecrübeli teknik adam "Türkiye Futbol Direktörü" sıfatıyla TFF ile yıllığı 3.5 milyon avrodan 7 yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Aysal ile olan sürtüşmeleri yüzünden Galatasaray'dan ayrılan Terim, o defteri aslında hiçbir zaman kapatmadı. Aysal'ın "Eleman" diyerek rencide etmeye çalıştığı kurt hoca şimdi üçüncü döneminin ilk başında olduğu gibi hem Milli Takım'ı hem de Galatasaray'ı çalıştırmanın hayalini kuruyor. 
Son aday Şenol Güneş
Ancak TFF cephesinden gelen haberler ise böyle bir teklifin asla kabul görmeyeceği yönünde. Yola Terim'le devam etmek isteyen Başkan Demirören'in 'çift takım" ya da "ayrılık" fikriyle gelecek Terim'i kalması yönünde ikna etmeye çalışacağı ifade edildi. İkili arasındaki görüşmenin hafta başında yapılması bekleniyor. Hem turnuvada alınan sonuçları, hem takımla ilgili sıkıntıları, hem de gelen ağır eleştirileri masaya yatıracak olan ikili yaptıkları görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyecek. Terim'in büyük ihtimalle ayrılacağını açıklaması beklenirken, Aykut Kocaman'dan sonra gündeme Şenol Güneş ismi de geldi. Bir ayrılık gerçekleşmesi halinde TFF'nin Milli Takım'ı Güneş'e emanet edebileceği ifade edildi. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...