Güreşte 2 madalya

Düzenleyen:
Güreşte 2 madalya

SPOR Haberleri

Gençler Avrupa Şampiyonası Serbest Stil 60 kiloda mindere çıkan milli güreşçilerimiz Selim Kozan Avrupa ikincisi, 96 kiloda Feyzullah Aktürk ise Avrupa üçüncüsü oldu.

Gençler Avrupa Şampiyonası Serbest Stil maçları ile devam etti. Bugün 4 sıklette mücadele edilirken, Türkiye adına güreşen 60 kiloda Selim Kozan Avrupa ikincisi, 96 kiloda Feyzullah Aktürk ise Avrupa üçüncüsü oldu.

21-26 Haziran tarihleri arasında Romanya’nın Bükreş şehrinde düzenlenen Avrupa Gençler Güreş Şampiyonası dördüncü gününde serbest stil maçlarıyla devam etti. 4 sıklette mücadele edilen müsabakalarda 50 kiloda Sinan Yıldırım, 60 kiloda Selim Kozan, 74 kiloda Fazlı Eryılmaz ve 96 kiloda Feyzullah Aktürk mindere çıktı.

69 kiloda güreşen Selim Kozan Ukraynalı rakibi Yaroslav Hurskyy’i 7-0 skorla yenerek üst tura çıktı. Burada Romanyalı rakibi Norbert Molnos’u 11-0 yenen Kozan, çeyrek finalde de Azeri rakibi Ali Rahimzade ile karşılaştı. Kozan, Rahimzade’yi 6-4 skorla geçerken yarı finalde karşılaştığı Gürcü rakibi Shmagi Todua’yı da 12-1 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde Rus rakibi Uruzbek Tsomartov ile karşılaşan Kozan şampiyonluğu kaçırarak Avrupa ikincisi oldu.

96 kiloda mindere çıkan Feyzullah Aktürk ise Rus rakibi Iurii Vlasko’ya 7-0 yenildi. Daha sonra rakibinin finale çıkmasıyla repesaj maçı hakkı elde eden Aktürk, repesaj maçında Polonyalı rakibi Arkadiusz Pawel Wawrzyckı’yı 10-0 yendi. 3-5 maçına çıkan Aktürk, burada karşılaştığı Macar rakibi Kristof Wittmann’ı 6-3 yenerek Avrupa üçüncüsü oldu.

74 kiloda Fazlı Eryılmaz ise Avrupa beşincisi oldu. 50 kilodaki Sinan Yıldırım da çıktığı repesaj maçını kaybedince turnuvaya veda etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...