Yalman pilavı yemedi

Düzenleyen:
Yalman pilavı yemedi

SPOR Haberleri

Futbol ve Florya konusunda sistemin nasıl işlemesi gerektiğine dair bir planlama yapan Alp Yalman, Mehmet Özbek engeline takıldı. Hareket alanı tanınmayan Yalman, 20 gün boyunca hiçbir işe karışmadı. Olay önceki gün patlak verdi

BURHAN CAN TERZİ

Galatasaray’daki Alp Yalman depreminin perde arkasında yaşanan olaylar ortaya çıktı. Yönetim kurulu toplantısı sonrası 2 Haziran 2016 tarihinde resmen Sportif A.Ş’ye bağımsız üye olarak getirilen eski başkan Alp Yalman, 24 gün sonunda ayrılık kararı alırken, krizin çok daha önce patlak verdiği öğrenildi. Başkan Dursun Özbek’in, 5 Haziran’daki Geleneksel Pilav Günü’nde “Futbolu bana değil, Alp Bey’e sorun” şeklinde beyan vermesi sonrasında Yalman, kolları sıvayıp futbol ve Florya konusunda nasıl bir sistemin işlemesi gerektiğine dair satırbaşlarıyla bir rapor hazırladı. Ancak, Dursun Özbek ve Mehmet Özbek kardeşler, adeta eski başkanın hevesini kursağında bıraktı.
İstifa yeni değil
Alp Yalman’ın; uzun vadeli, ekonomik faaliyetlerle ilgili öneriler de içeren raporunu okuyan Mehmet Özbek, ağabeyiyle görüşerek, “Alp Bey’i her konuya bulaştırırsak önünü alamayız, kibarca uyaralım ve kendisinin transfere odaklanmasını söyleyeyim” dedi. Kardeşinin tavsiyelerine uyan Başkan Dursun Özbek de, hazırlanan raporu hayata geçiremeyeceklerini Alp Yalman’a iletti. Bu duruma çok sinirlenen eski başkan da fiilen hiçbir işe girişmedi. Yani bugüne kadar gerek transfer, gerek Riekerink ve Fatih Terim konularıyla ilgili herhangi bir işe elini sürmeyen Yalman, “Sayın başkan ben bu mevcut sistemin içinde olmam” diyerek haziranın ortasında görevi bıraktı.
Başkasının     yükünü taşımam
Alp Yalman’dan böylesine keskin bir tavrı hiç beklemeyen başkan Dursun Özbek de “Aman Alp Bey istifanız bizi zorda bırakır. Girişimlerimiz, aldığımız sözler var onlar yarım kalır. Münasip bir zamanda yoluna koyarız lütfen istifanızı açıklamayın” diyerek Yalman’ın bir süre daha sessiz kalmasını sağladı. Bodrum’a ardından da Datça’ya tatile giden Alp Yalman, halen kamuoyunun futbolla ilgili icraatları kendisinden bilinmesi üzerine daha fazla dayanamayıp “Bu iş benim sırtımda. Ben başkasının yaptığı işlerin yükünün taşımak istemiyorum” diyerek önceki gün istifasını yeniden verdi.

GİRİŞ   GELİŞME   SONUÇ

Tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren G.Saray Başkan Dursun Özbek, üzerindeki baskıyı azaltmak için Alp Yalman tercihine sığındı.
Sürekli “Futboldan anlamıyor” eleştirilerine maruz kalan Dursun Özbek, “Alın size futboldan anlayan yönetici” mesajı vermek istedi.
UEFA’nın kısıtlaması sebebiyle istediği gibi harcama yapamayacak durumda olan G.Saray için Alp Yalman biçilmiş kaftandı. Özbek, Yalman’ın ince zekasından da yararlanmak istedi.
Ancak Dursun Özbek’in en yakınındakiler, Alp Yalman’a fazla sorumluluk vermemesi konusunda uyarılarda bulundu. 
Başkanın kardeşi Mehmet Özbek, kendi hareket alanı kısıtlanınca pürüz çıkardı ve Alp Yalman ile gerginlik yaşadı.
G.Saray’da en uzun süre yöneticilik yapmış, yönetiminden başkanlar çıkarmış Alp Yalman, kendisine gereken saygının gösterilmediğini ve önerilerinin gerçekleşmediği görünce yönetime girdiğine pişman oldu.
Henüz yönetime girmeden, çevresinden “Sen onlarla yapamazsın” uyarıları alan Alp Yalman, 24 gün Özbek kardeşlerin yönetimine dayanabildi. 
Alp Yalman’ın istifa haberi önceki 14:30 sıralarında öğrenildi. Ancak G.Saray’ın bu haberi yalanlaması iki buçuk saat sürdü. O süre zarfında taraftardan oldukça büyük bir tepki alan G.Saray yönetimi “Bu tepkiler olmasa acaba yalanlama yapacaklar mıydı” sorusunu akıllara getirdi. 

 

 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...