Yanal fırtınası

Düzenleyen:
Yanal fırtınası

SPOR Haberleri

EURO 2016 yorumculuğunun ardından Trabzon’a gelen Ersun Yanal görevine hızlı başladı.

Tecrübeli çalıştırıcı ilk olarak oyuncularıyla bir araya geldi. Yanal, kafası karışık olan Mustafa Akbaş, Zeki Yavru ve Güray Vural gibi isimlerle görüştü. Oyunculara takımın önemli birer parçaları olduğunu belirten Ersun Yanal, ardından bütün futbolcuların katıldığı bir toplantı yaptı. Yeni sezonda uzun bir yolculuğa çıkacaklarını vurgulayan Yanal, bu yolda birlikteliğin önemine dikkat çekerek futbolcularına, "Burada bir ekip olacağız ve birlikte hareket edeceğiz. Bunu sağlarsak başarı da gelecektir" dedi. Başarılı çalıştırıcı futbolcularla yaptığı görüşmenin ardından başkana çıktı. Transferde sessiz kalınmasını gündeme getiren Yanal'ın, "Sezonu erken açtık. Yeni bir takım oluşturacağız. Aramız katılacak yeni isimler ne kadar erken gelirse uyum süreci de o kadar çabuk aşılır" dediği öğrenildi. 
Yıldızlara yol göründü
Trabzonspor'da takıma kazandırılacak isimlerden daha çok gidecek olan isimler ön plana çıktı. Oyuncu göndermeden kadrosunu oyuncu katamayan bordo-mavililerde Ersun Yanal'ın çalışmak istemediği isimler de belli oldu. Cavanda, Douglas ve Cardozo için pazarlıklarını sürdüren Karadeniz ekibinin gönderilecekler listesinde yerli isimler de bulunuyor. Yanal'ın raporu doğrultusunda Sefa, Erkan Zengin, Özer Hurmacı ve İshak Doğan ile yolların ayrılması planlanıyor. Yanal'ın takıma en az transfer kadar değerli olan bir diğer katkısı ise kendi geliştirdiği 'Futbolcu takip sistemi'. Lig TV'de yaptığını analizlerde çok sık başvurduğu bu sistemi Trabzonspor'a getiren Ersun Yanal, futbolcuların günlük yaşamlarındaki beslenmeye ve antrenman performanslarını içeren sistemle günlük takipler yapabilecek. Sakatlıkların mazeret olmayacağı ve kolay sakatlıkların yaşanmayacağı sezon başı yüklemesini şimdiden planlayan tecrübeli teknik adam, istediği fizik gücüne uluşamayan oyucularla da yollarını ayıracak.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...