Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Neden bıraktı? İşte sebebi...

Düzenleyen:
Neden bıraktı? İşte sebebi...

SPOR Haberleri

Barcelona'nın dünyaca ünlü yıldız futbolcusu Lionel Messi, Copa America finali sonrası Arjantin Milli Takımı'nı bıraktığını açıklamış ancak sebebini açıklamamıştı... İşte Messi'nin Milli Takımı bırakmasının sebebi...

Ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından bile telefonla aranan, Buenos Aires Belediye Başkanı tarafından heykeli dikilen, dönmesi için adına kampanyalar başlatılan Messi'nin neden bu kararı aldığı da büyük merak konusu.

Ancak şu ana kadar ortaya çıkan tabloda Messi'nin milli takımı bırakması kendinden çok Arjantin'e zarar vereceğe benziyor. Sponsorlar Messi'nin olmaması halinde çekilmeyi planlıyor. Daha şimdiden pek çok şirket yeni müzakereler için federasyonla görüşmelere başladı.


"BU DURUM BENİM İÇİN DEĞİL"

Şili maçı sonrası "Hep Arjantin'in şampiyon olması için elimden geleni yaptım ama başaramadım. Anladım ki bu durum benim için değil" diyerek milli takım kariyerine nokta koyduğunu açıklayan Messi'nin, mutsuzluğunun ardında birden fazla etken yatıyor.

İşte o sebepler;

BARCELONA'YI ARIYOR

Barcelona'daki sistemde kendini destekleyen ve besleyen takım arkadaşlarına sahip. Ancak aynı sistem Arjantin'de mevcut değil. Barcelona'da atağa çıkarken en az 5 arkadaşı ona yardımcı olurken, Arjantin'de bu sayı en fazla 2.

HIGUAIN FAKTÖRÜ

Higuain, son üç finalde de normal koşullarda rahatlıkla atabileceği golleri kaçırdı. Higuain, bunlardan birini en azından bir finalde atabilmiş olsaydı, muhtemelen Messi ,bir Dünya Kupası ya da Copa America sahibi olacaktı.

TEK KİŞİLİK SOLO

Son Şili finalinde ortaya çıkan bir görüntü Messi'nin durumunu en iyi özetleyen sahne oldu. Tam 9 Şilili futbolcunun arasında tek başına kalan Messi, bu pozisyonda adeta solo bir konser vermeye çalıştı. Yanında kimse yoktu.

ORTAK NOKTAYI BULAMADI

Belki de Messi ve Arjantin arasındaki en büyük kopukluk beklentilerden kaynaklanıyor. Arjantin halkı ondan Maradona olması beklerken, Messi ise Arjantin'den Barcelona'yı bekledi. Asla ortak bir noktada buluşamadılar.

FİNALLER ONU YIKTI

Messi için Copa America değil ama 2014 Dünya Kupası finali daha yıkıcıydı. Finale kadar gelip uzatmaların bitimine dakikalar kala kaybetmek ona yaşayan en büyük efsane olma yolundaki en ağır darbeyi vurdu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...