Galler çeyrek finalde Belçika'yı ezerek saf dışı bıraktı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Galler çeyrek finalde Belçika'yı ezerek saf dışı bıraktı

FUTBOL Haberleri

Geriye düşünce şahlandılar; Taylor, Kanu ve Vokes'un golleriyle son dört takım arasına kalmayı başardılar.

Galler'in EURO 2016'daki göz kamaştıran yükselişi devam ediyor. Tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası'na katılan Ejderhalar, 1-0 geriye düştüğü maçta Belçika'yı 3-1'le devirdi ve yarı finale yükseldi. Maça hızlı başlayan Belçika 7. dakikada üst üste 3 defa golle burun buruna geldi. Carrasco, Meunier ve Hazard'ın kale önündeki şutlarını Galler savunmacıları adeta kaleci gibi engelledi. Ama kaçanlara fazla üzülmedi Belçika. Sadece 5 dakika sonra Nainggolan 25 metreden tam anlamıyla füze gibi gönderdiği şutla fileleri havalandırdı: 1-0. Galler 31'de kullanılan köşe vuruşunda Williams'ın kafa golüyle golü bularak skoru eşitledi: 1-1. Belçika ikinci yarıya çok istekli başladı. Lukaku ve Hazard'ın şutları az farkla auta çıktı. Gol Belçika'dan gelecek gibiydi ama sürprizlerin takımı Galler 55'te öne geçti. Rabson-Kanu ceza sahası içinde iki savunmacıdan sıyrılıp ağları sarstı: 2-1. Son sözü 85'te Vokes'un kafa vuruşuyla söylemesiyle Galler tarihinin en büyük başarısına imza attı: 3-1. Portekiz ile Galler arasındaki finale yükselme maçı 6 Temmuz çarşamba günü oynanacak.

Tarihe geçtiler

EURO 2016'nın şu ana kadarki en büyük sürprizine imza atan Galler tarih yazıyor. Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası elemelerinde genellikle 'averaj takımı' olarak görülen Ejderhalar, EURO 2016'da yarı finale yükselerek tarihinin en büyük başarısına imza attı. Üstelik bu dereceyi ilk defa katıldıkları Avrupa Şampiyonası'nda elde etmiş olmaları, başarılarını daha da değerli hâle getirdi. Genelde kontrataklar ve duran toplardan bulduğu gollerle rakibini yıkan buna rağmen Galler, şu ana kadar 10 defa fileleri havalandırarak turnuvanın en golcü takımı unvanına da sahip. Şimdi herkes Portekiz maçı sonunda finale yükselip yükselemeyeceklerini merak ediyor. 

Galler çeyrek finalde Belçika'yı ezerek saf dışı bıraktı

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...